Zagadnienia, które będą poruszane podczas prelekcji:
• Popularność konkursów kulinarnych w Polsce i na świecie, czy to chwilowa moda czy nieodzowny element rozwoju branży i kariery kucharza?
• Wymiar edukacyjny – nie tylko w zakresie umiejętności zawodowych kucharza, ale też umiejętności miękkich.
• Aspekt rywalizacji i okazji do konfrontacji umiejętności, talentu, warsztatu z innym.
• Co stanowi największą nagrodę – tytuł, medal, dyplom, a może właśnie szansa na pokazanie siebie w środowisku branżowym?
• Czy konkurs jest dobrym miejscem do budowania marki personalnej oraz renomy lokalu? Czy właściciele lokali doceniają i potrafią sukcesy kucharzy właściwie nagrodzić i wykorzystać w promocji lokalu?
• poczuciu dumy i satysfakcji z wygranej.
• Czy konkursy inspirują i mobilizują do ciągłego rozwoju? Jak zbudować swoją indywidualną ścieżkę startów w konkursach kulinarnych?
• Realne korzyści ze startu w konkursach – podsumowanie.
Spotkanie odbędzie się w poniedziałek i we wtorek.
Joanna Ochniak – ambasador i członek kapituły Kulinarnego Pucharu Polski, organizator konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku, certyfikowany międzynarodowy juror konkursów kulinarnych.