Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy 8.  Europejskich Targów Produktów Regionalnych

Wydarzenia

Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy 8. Europejskich Targów Produktów Regionalnych

26 lipca 2017

13 sierpnia rozpoczynają się obrady jury konkursu Na Najlepszy Produkt Spożywczy 8. Europejskich Targów Produktów Regionalnych. W konkursie mogą brać udział wystawcy produktów regionalnych.

Jak co roku  produkty spożywcze ocenianie są następujących kategoriach:

  • Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego (np. mięso, drób, ryby, wędliny, mleko, sery, farsze, miód i jego przetwory)
  • Produkty regionalne pochodzenia roślinnego (np. owoce, warzywa, konfitury, powidła, marmolady, soki, octy, marynaty, zakwasy, mąki, kasze, chleby i inne wypieki)
  • Napoje regionalne (alkoholowe i bezalkoholowe)
  • Inne produkty regionalne w szczególności łączące produkty zwierzęce i roślinne (np. ciasta, farsze).

Do jury Konkursu na Najlepszy Produkt Spożywczy zostali zaproszeni:

Przewodniczący Jury MARCIN POLUS – Prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników,

RENATA WRÓBEL – Dyrektor Obszaru Klientów Małopolska MAKRO Cash and Carry,

WIESŁAW GENERALCZYK – Prezes Wydawnictwa Poradnik Restauratora,

PIOTR DZIADKOWIEC – Krakowska Szkoła Barmanów,

PRZEMYSŁAW BOLECHOWSKI – Prezes RADIO KRAKÓW,

LESZEK KAWA – Członek Zarządu Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników,

JAN FILIPCZYK – Członek Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Członek Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.

 

Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się 14 sierpnia (poniedziałek) o godz. 17:15 na Górnej Równi Krupowej.