Konkurs kulinarny „Smaki dziczyzny”

Newsy

Konkurs kulinarny „Smaki dziczyzny”

16 stycznia 2015

I edycja konkursu kulinarnego „Smaki dziczyzny” organizowanego przez Artura Świerżewskiego – wieloletniego szefa kuchni, pasjonaty myślistwa i miłośnika dziczyzny. Konkurs odbędzie się 25 marca – pierwszego dnia 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska na ulicy Marsa 56c w Warszawie.

Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych kucharzy pracujących w restauracjach specjalizujących się w daniach z dziczyzny i pokazanie wielu możliwości zastosowania mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów smakowych i zdrowotnych dziczyzny – jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.

Pomysłodawcą konkursu jest Artur Świerżewski, szef kuchni Hotelu „Trylogia”; promotor dziczyzny w kraju i za granicą; członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, Rady programowej miesięcznika Polskie Drogi Gastronomii, SK BANKU, kół łowieckich „Wrzos” i „Jeleń” oraz Cechu Rzemiosła i Przedsiębiorczości; autor porad i przepisów kulinarnych w prasie i telewizji; wyróżniony wieloma nagrodami i odznaczeniami, m.in. Certyfikatem Polskiego Klubu Biznesu, Certyfikatem Myśliwskim oraz Srebrną i Złotą Odznaką Rzemiosła.

Wszystkich chętnych zapraszamy do udziału w konkursie – wystarczy przesłać formularz zgłoszeniowy oraz recepturę dania wraz ze zdjęciem.