„Grill bez tajemnic” – pod tym hasłem Poradnik Restauratora wraz ze sponsorem głównym firmą Nois Sp. z o.o. zorganizował w maju i czerwcu br. konkurs dla restauratorów, aby wyposażyć ich ogródki w profesjonalne i nowoczesne grille. Wystarczyło tylko przesłać do redakcji kilka zdjęć ogródka lub tarasu. Początkowo nagrodą w konkursie były trzy urządzenia do grillowania marki Big Green Egg (różne rozmiary), ale organizator konkursu w związku z dużą liczba zgłoszeń postanowił zwiększyć liczbę nagród do siedmiu. Grille zostaną wypożyczone nieodpłatnie przez Sponsora – firmę Nois Sp. z o.o. lokalom gastronomicznym – właścicielom najciekawszych i najbardziej kreatywnych ogródków grillowych do końca września br. A o to zwycięzcy: Restauracja Fuego ze Sadkowa – rozmiar XL , Cafe Bordo Restaurant z Poznania – rozmiar L, WhiskyBar bar&restaurant w City Residence z Łodzi – rozmiar L , Hotel Holiday Inn z Bydgoszczy – rozmiar XL, Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa z Sopotu – rozmiar XL , Hotel Park ze Szczecina – rozmiar L oraz Hotel Słoneczny Młyn z Bydgoszczy – rozmiar L. Jakub Krzewiński, współwłaściciel City Residence oraz Loft Aparts tak skomentował wygraną: „Jako jedyny obiekt hotelarski w centrum Łodzi posiadamy ogród. Big Green Egg świetnie wpasuje się w dużą przestrzeń naszego dziedzińca i z pewnością będzie „maskotką” wielu konferencji oraz eventów tego lata. WhiskyBar to także idealne miejsce dla tego urządzenia, bowiem grillowane produkty uzyskują pełnię smaku tylko w akompaniamencie dobrego szkockiego whisky”. Natomiast Jacek Szczepański, szef kuchni hotelu Holiday Inn w Bydgoszczy powiedział: „Nasz ogród znajduje się 15 m wysokości skąd rozpościera się piękny widok na starówkę miasta i na rzekę Brdę. Uważam, że grill wspaniale wkomponuje się w architekturę tarasu pełnego zieleni i będzie dostarczał gościom niezapomnianych doznań kulinarnych”.