Konkurs „Sfilmuj swój przepis” adresowany jest do czynnych zawodowo kucharzy. Uczestnicy realizują przygotowanie własnej potrawy z gęsiny w formie nagrania filmowego. Plik filmowy, przedstawiający przygotowanie jednej potrawy z jednego przepisu, nie może być dłuższy niż 10 minut.
Główną nagrodą w konkursie jest sfinansowanie wyjazdu (pokrycie kosztów transportu, trzech noclegów, całodziennego wyżywienia) do Tours, we Francji, miasta związanego ze św. Marcinem i gęsiną.
– Nagranie musi przedstawiać zestawienie produktów i przypraw do wykonania potrawy (wraz z określeniem wagi i ilości), kolejne fazy jej przygotowania oraz efekt finalny, czyli danie gotowe do podania na stół.
– Nagranie może być wykonane w dowolnej technice i formacie filmowym, nie ocenia się jakości filmowej nagrania.
– Zapisowi filmowemu powinien towarzyszyć słowny komentarz, dotyczący wykonywanych czynności.
– Plik filmowy, przedstawiający przygotowanie jednej potrawy z jednego przepisu, nie może być dłuższy niż 10 minut.
– Konkurs trwa od 14 października do 15 listopada 2013.
– Konkursowe pliki filmowe należy przesyłać pocztą tradycyjną na nośniach pamięci na adres: SOS MUSIC, ul. Jagiellońska 20/1, 87-100 Toruń, z dopiskiem: Konkurs “Sfilmuj swój przepis” lub drogą elektroniczną na adres kontakt@czasnagesine.pl podając link do filmu na jednym z dwóch serwisów: Youtube lub Vimeo.
Przesłanie plików lub linków jest równoznaczne ze zgodą na wykorzystanie nagrań przez organizatora konkursu na stronach internetowych oraz w serwisach społecznościowych.
Szczegółowy regulamin na stronie: http://www.czasnagesine.pl/aktualnosci/18/konkurs-sfilmuj-swoj-przepis