Konkurs dla profesjonalistów – “Sfilmuj swój przepis”

Newsy

Konkurs dla profesjonalistów – “Sfilmuj swój przepis”

14 października 2013

Konkurs „Sfilmuj swój przepis” adresowany jest do czynnych zawodowo kucharzy. Uczestnicy realizują przygotowanie własnej potrawy z gęsiny w formie nagrania filmowego. Plik filmowy, przedstawiający przygotowanie jednej potrawy z jednego przepisu, nie może być dłuższy niż 10 minut.

Główną nagrodą w konkursie jest sfinansowanie wyjazdu (pokrycie kosztów transportu, trzech noclegów, całodziennego wyżywienia) do Tours, we Francji, miasta związanego ze św. Marcinem i gęsiną.

– Nagranie musi przedstawiać zestawienie produktów i przypraw do wykonania potrawy (wraz z określeniem wagi i ilości), kolejne fazy jej przygotowania oraz efekt finalny, czyli danie gotowe do podania na stół.

– Nagranie może być wykonane w dowolnej technice i formacie filmowym, nie ocenia się jakości filmowej nagrania.

– Zapisowi filmowemu powinien towarzyszyć słowny komentarz, dotyczący wykonywanych czynności.

– Plik filmowy, przedstawiający przygotowanie jednej potrawy z jednego przepisu, nie może być dłuższy niż 10 minut.

– Konkurs trwa od 14 października do 15 listopada 2013.

– Konkursowe pliki filmowe należy przesyłać pocztą tradycyjną na nośniach pamięci na adres: SOS MUSIC, ul. Jagiellońska 20/1, 87-100 Toruń, z dopiskiem: Konkurs “Sfilmuj swój przepis” lub drogą elektroniczną na adres kontakt@czasnagesine.pl podając link do filmu na jednym z  dwóch serwisów: Youtube lub Vimeo.

Przesłanie plików lub linków jest równoznaczne ze zgodą na wykorzystanie nagrań przez organizatora konkursu na stronach internetowych oraz w serwisach społecznościowych.

Szczegółowy regulamin na stronie: http://www.czasnagesine.pl/aktualnosci/18/konkurs-sfilmuj-swoj-przepis