6 października br., w trakcie targów „Gastro Hotel” we Wrocławiu odbył się konkurs cukierniczy „Eko-ciastko 2010″. Konkurs zorganizowała Dolnośląska Loża Kulinarna przy współpracy z Urzędem Marszałkowskim oraz organizatorem targów.
Obowiązkowym składnikiem konkursowych smakołyków był miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich oraz organiczny syrop malinowy z Doliny Baryczy, a także czekolada. Pierwsze miejsce zdobyła Małgorzata Łuczak z Hotelu Park Plaza. Miejsce drugie przypadło Krzysztofowi Parys z Art Hotelu, natomiast miejsce trzecie jury przyznało Piotrowi Kmieciowi z Restauracji Bernard. Zwycięzcy pojadą na 2-dniowe szkolenie z zakresu cukiernictwa organizowane przez firmę Unifine F&BI w Centrum Szkoleniowym w Przeźmierowie koło Poznania. Dodatkowo Małgorzata Łuczak z Hotelu Park Plaza otrzymała fontannę do czekolady.