Konkurs Ale Pasztet –  uczestnicy

Newsy

Konkurs Ale Pasztet – uczestnicy

12 listopada 2012

Spośród nadesłanych zgłoszeń konkursowych Kapituła II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich -“Ale Pasztet” do udziału w kategorii profesjonaliści zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:

1.  Grzegorz Bartoszek i  Mariola Ciężkowska, Hotel Ambasadorski, RZESZÓW

2.  Michał Kuduk i Dariusz Kuduk, Hotel Grand Sal (Kuduk Brothers Team), WIELICZKA

3.  Kamil Tłuczek  i Piotr Kaciuba, Restauracja Alternatywa, RZESZÓW

4.  Arkadiusz Dziakowski i Adam Zieliński,  Restauracja Zielona, WROCŁAW

5. Adam Dmyterko  i Krzysztof Biłyj, Restauracja Pergola, KOŁOBRZEG

6. Daniel Olas  i Emil Chukowski, Hotel Zdrojowy Pro-Vita, KOŁOBRZEG

7. Robert Stefański i Piotr Wróblewski, Akademia sztuki kulinarnej “Qlinqrio”, BYDGOSZCZ

8.  Artur Lenczewski i Karol Rusiłowicz, Hotel 5 Dębów, SUPRAŚL

9. Dawid Szkudlarek  i Grzegorz Szkudlarek, Hotel Best Western, GORZÓW WIELKOPOLSKI

Natomiast w kategorii uczniowie zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:

1.            Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych Bolesławiec

2.            Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Biedrzychowicach Oktawia Kubecka/Anna Kuna

3.            Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Cogito Siemianowice Śląskie  Marcin Chodziło/Rafał Klasik

4.            Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie W Warszawie Piotr Archiciński/Kamil Pytkowski

5.            Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Słupsku Maciej Czyżewski/Seweryn Blajer

6.            Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu Ekipa I Martyna Osłowska/Michał Wester

7.            Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu Ekipa II Karolina Gawron/Igor Antoszewski

8.            Zespół Szkół Ponadgimnazjalych w Garwolinie Mateusz Półtorak/Jacek Garnek

Harmonogram Konkursu zostanie podany do publicznej wiadomości w późniejszym terminie.