Spośród nadesłanych zgłoszeń konkursowych Kapituła II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich -“Ale Pasztet” do udziału w kategorii profesjonaliści zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:
1. Grzegorz Bartoszek i Mariola Ciężkowska, Hotel Ambasadorski, RZESZÓW
2. Michał Kuduk i Dariusz Kuduk, Hotel Grand Sal (Kuduk Brothers Team), WIELICZKA
3. Kamil Tłuczek i Piotr Kaciuba, Restauracja Alternatywa, RZESZÓW
4. Arkadiusz Dziakowski i Adam Zieliński, Restauracja Zielona, WROCŁAW
5. Adam Dmyterko i Krzysztof Biłyj, Restauracja Pergola, KOŁOBRZEG
6. Daniel Olas i Emil Chukowski, Hotel Zdrojowy Pro-Vita, KOŁOBRZEG
7. Robert Stefański i Piotr Wróblewski, Akademia sztuki kulinarnej “Qlinqrio”, BYDGOSZCZ
8. Artur Lenczewski i Karol Rusiłowicz, Hotel 5 Dębów, SUPRAŚL
9. Dawid Szkudlarek i Grzegorz Szkudlarek, Hotel Best Western, GORZÓW WIELKOPOLSKI
Natomiast w kategorii uczniowie zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:
1. Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych Bolesławiec
2. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Biedrzychowicach Oktawia Kubecka/Anna Kuna
3. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Cogito Siemianowice Śląskie Marcin Chodziło/Rafał Klasik
4. Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie W Warszawie Piotr Archiciński/Kamil Pytkowski
5. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Słupsku Maciej Czyżewski/Seweryn Blajer
6. Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu Ekipa I Martyna Osłowska/Michał Wester
7. Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu Ekipa II Karolina Gawron/Igor Antoszewski
8. Zespół Szkół Ponadgimnazjalych w Garwolinie Mateusz Półtorak/Jacek Garnek
Harmonogram Konkursu zostanie podany do publicznej wiadomości w późniejszym terminie.