Konkurs Ale pasztet już w piątek

Wydarzenia

Konkurs Ale pasztet już w piątek

15 listopada 2017

17-19 listopada w Zamku w Kliczkowie odbędzie się 7. edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich – „Ale pasztet! ”. Zawodnicy będą rywalizować w dwóch kategoriach: uczniowie szkół gastronomicznych (17.11) i kucharze profesjonalni (18.11). Konkurs w kategorii kucharze profesjonalni jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Organizatorem konkursu jest Fundacja Bory Dolnośląskie, Fundacja Pro Cultuare Bono, Zamek Kliczków, Dolnośląska Organizacja Turystyczna oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Lista uczestników:

Kategoria kucharze profesjonalni:

Dariusz Przepiórka i Krzysztof Panwic – Pałac Tłokinia w Tłokini Kościelnej

Grzegorz Mościński i Dorian Nalazek – Hotel Courtyard Marriott w Warszawie

Daniel Warszawski i Karol Płoch – Akademia Kulinarna Mariusza Nowickiego w  Raszynie

Dawid Konior i Bartosz Puchałka – Restauracja Pastamore w Bielsku Białej

Paweł Brzeski i Piotr Kaszlewicz – Zamek Gniew w Gniewie

Piotr Pyczot i Kamil Gajda – Restauracja Carska w Białowieży

Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki – Restauracja Pasja i Smak w Chorzowie

Łukasz Boreczek i Paweł Gałecki – Hotel Restauracja Piano w Lublinie

Beata Słomianna i Jakub Nowak – Restauracja Memo w Bydgoszczy

Ekipy rezerwowe:

Wojciech Kotula i Piotr Orzech – Hotel Czarny Potok w Krynicy Zdrój

Anna Cieślak i Marcin Kurzawa – Akademia Kuraszków w Obornikach Śląskich

Kategoria uczniowie szkół gastronomicznych:

Julita Pyźlak i Szymon Jadczuk – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Sadownem

Jowita Zegarska i Piotr Żurek – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Iłowie

Bartosz Wicherek i Patryk Wróblewski – Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim

Krzysztof Kowalski i Filip Ziemiński – Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Cyprian Fijałkowski i Patryk Ulbrych – Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Bolesławcu

Martyna Dybał i Martyna Słobodzian – Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych  w Bolesławcu

Milena Koprowska i Katarzyna Polaczyk – Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego  w Zielonej Górze

Mateusz  Ludwicki i Joanna Palińska – Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu

Kamila Formela i Monika Lewkowicz – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku