Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie Szefów Kuchni w Polsce. W tym roku odbędzie się ono 11 października, w Centrum MT Polska w Warszawie. W programie wydarzenia znajdą się, m.in.: wystąpienia na poniższe tematy: Kuszenie od pierwszego wejrzenia, czyli jak stworzyć nowoczesne menu, które zmaksymalizuje sprzedaż w Twojej restauracji; Modne diety a wyzwania dzisiejszego szefa kuchni; Jak negocjować skuteczniej – chwyty, tricki i techniki…; Magazyn i koszty, czyli nie daj się zwariować na zapleczu kuchni. „Zasada Pareto”. Kuchnia to nie apteka! Zajmij się tym co ma największe znaczenie, czyli znajdź swoje „Pareto”; Twój zespół od kuchni. Jak zarządzić zespołem, aby „chciało im się chcieć”? Gość specjalny, Marek Kamiński, podróżnik, polarnik i przedsiębiorca opowie: Jak niemożliwe staje się możliwe czyli wyprawy na krańce marzeń. Jak coś, co wydawało się niemożliwe stało się możliwe. W debacie ekspertów Szefowie porozmawiają na temat: Trendy społeczne a gastronomia. W jaki sposób przygotować się na nadchodzące zmiany społeczne i rynkowe. W dyskusji udział wezmą m.in. Paweł Oszczyk, Szef restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw; Jarosław Uściński, Szef i właściciel restauracji Moonsfera oraz Prezes OSSKiC; Michał Molenda, Szef restauracji Kuchnia Otwarta; Karol Lisiński, Manager Centrum Doradztwa Kulinarnego Transgourmet. Kongres to jedyna w swoim rodzaju okazja do wymiany poglądów pomiędzy szefami z całej Polski. W trakcie wydarzenia będzie możliwość rozmowy z około 100 dostawcami HoReCa. Nie zabraknie także warsztatów produktowych. Udział dla Szefów Kuchni i ich zastępców jest nieodpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa i zostanie zamknięta 9 października o godz.12. Patronem medialnym jest „Poradnik Restauratora”.