Tegoroczna edycja, po raz pierwszy odbędzie się w EXPO XXI czyli praktycznie w centrum Warszawy. Data Kongresu zaplanowana jest na 9 października. Obserwując rosnącą z roku na rok frekwencję i duże zainteresowanie wydarzeniem, organizatorzy przewidują udział nawet 2.000 szefów z całej Polski. Dlatego Sala Plenarna będzie przygotowana na ok. 1000 słuchaczy. Jednocześnie wielkość powierzchni prezentacyjnej dla firm została ograniczona. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
– Celem Kongresu jest przede wszystkim edukacja oraz wymiana poglądów pomiędzy szefami, a także budowanie prestiżu zawodu szefa kuchni oraz solidarności zawodowej. Bardzo istotnym jego elementem jest oczywiście możliwość nawiązania bezpośrednich kontaktów z dostawcami i zapoznania się z ofertą, zależy nam jednak na tym by Kongres zachował swój zamknięty profesjonalny charakter. Zdajemy sobie sprawę, że nie w każdej restauracji mogą być serwowane homary, jednak chcielibyśmy, żeby jadąc na Kongres szefowie widzieli, że to miejsce, gdzie będą mogli porozmawiać z dostawcami jakościowych produktów. Dlatego zdecydowaliśmy się na ograniczenie dostępnej dla dostawców powierzchni i ich selekcję, a równocześnie dalszą inwestycję w część edukacyjną przedsięwzięcia – mówi Agnieszka Huszczyńska, prezes Evential, organizatora Kongresu.
Od tego roku Kongres Szefów Kuchni to nie tylko październikowe spotkanie, ale także całoroczna Akademia Szefa Kuchni, która wystartowała z ciekawymi tekstami, a już wkrótce zaprezentuje pierwsze video-rozmowy z ekspertami i ciekawymi postaciami z branży.
Rozwój wydarzenia i platformy edukacyjnej możliwy jest dzięki Partnerom Kongresu, a przede wszystkim Partnerom Strategicznym, tj. Hendi, Grafen i Fine Dine.
Kongres ma formę zamkniętą. Uczestniczyć w nim mogą Szefowie Kuchni i Zastępcy Szefów Kuchni.
Udział w wydarzeniu dla Szefów Kuchni i ich zastępców jest BEZPŁATNY. Rejestracja jest OBOWIĄZKOWA.
Zarejestrować się korzystając z poniższego panelu mogą jedynie Szefowie Kuchni i ich Zastępcy
Rejestracja otwarta będzie do dnia 07.10.2018 do godziny 17:00
Osoby inne niż Szefowie Kuchni i ich Zastępcy mogą uczestniczyć w wydarzeniu pod warunkiem akceptacji zgłoszenia przez organizatora oraz uiszczenia opłaty w wysokości 550 PLN brutto.
Tematy przewodnie edycji 2018
2018.10.10 9:00 Rejestracja uczestników
2018.10.10 9:00-10:00 Networking
2018.10.10 9:45-10:15 W pogoni za modą, czyli gdzie są granice #modnejrestauracji?
Anna Dębska
2018.10.10 10:20-10:50 Jak utrzymać pracownika na konkurencyjnym rynku pracy. Przywództwo czy motywacja?
Rafał Wronka
2018.10.10 10:55-11:40 Rozwój polskiej gastronomii poprzez pomoc i naukę młodszego pokolenia
Debata
2018.10.10 11:40-12:40 Warsztaty produktowe
2018.10.10 12:40-13:10 Jak menu powinno opowiadać, zachęcać i budzić do życia ślinianki. Proste recepty i schematy zależnie od gościa dla jakiego miejsce jest dedykowane.
Jarosław Uściński
2018.10.10 13:15-13:45Jak zwiększyć sprzedaż w restauracji?
Piotr Strzyżewski
2018.10.10 13:45-14:45 Warsztaty produktowe
2018.10.10 14:45-15:30 Wypalenie zawodowe szefa kuchni jak z nim walczyć, a jak zapobiegać?
Debata
2017.10.11 15:35-16:15 Zdążyć przed wypaleniem – jak dbać o swoje nastawienie i myśleć o pracy by czerpać z niej energię.
Greg Al