Kongres Szefów Kuchni już w październiku

Wydarzenia

Kongres Szefów Kuchni już w październiku

24 września 2018

Tegoroczna edycja, po raz pierwszy odbędzie się w EXPO XXI czyli praktycznie w centrum Warszawy. Data Kongresu zaplanowana jest na 9 październikaObserwując rosnącą z roku na rok frekwencję i duże zainteresowanie wydarzeniem, organizatorzy przewidują udział nawet 2.000 szefów z całej Polski. Dlatego Sala Plenarna będzie przygotowana na ok. 1000 słuchaczy. Jednocześnie wielkość powierzchni prezentacyjnej dla firm została ograniczona. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
 
Celem Kongresu jest przede wszystkim edukacja oraz wymiana poglądów pomiędzy szefami, a także budowanie prestiżu zawodu szefa kuchni oraz solidarności zawodowej. Bardzo istotnym jego elementem jest oczywiście możliwość nawiązania bezpośrednich kontaktów z dostawcami i zapoznania się z ofertą, zależy nam jednak na tym by Kongres zachował swój zamknięty profesjonalny charakter. Zdajemy sobie sprawę, że nie w każdej restauracji mogą być serwowane homary, jednak chcielibyśmy, żeby jadąc na Kongres szefowie widzieli, że to miejsce, gdzie będą mogli porozmawiać z dostawcami jakościowych produktów. Dlatego zdecydowaliśmy się na ograniczenie dostępnej dla dostawców powierzchni i ich selekcję, a równocześnie dalszą inwestycję w część edukacyjną przedsięwzięcia – mówi Agnieszka Huszczyńska, prezes Evential, organizatora Kongresu.
 
Od tego roku Kongres Szefów Kuchni to nie tylko październikowe spotkanie, ale także całoroczna Akademia Szefa Kuchni, która wystartowała z ciekawymi tekstami, a już wkrótce zaprezentuje pierwsze video-rozmowy z ekspertami i ciekawymi postaciami z branży.
 
Rozwój wydarzenia i platformy edukacyjnej  możliwy jest dzięki  Partnerom Kongresu, a przede wszystkim Partnerom Strategicznym, tj. Hendi, Grafen i Fine Dine.
 

Kongres ma formę zamkniętą. Uczestniczyć w nim mogą Szefowie Kuchni i Zastępcy Szefów Kuchni.
 
Udział w wydarzeniu dla Szefów Kuchni i ich zastępców jest BEZPŁATNY. Rejestracja jest OBOWIĄZKOWA.
 
Zarejestrować się korzystając z poniższego panelu mogą jedynie Szefowie Kuchni i ich Zastępcy
 
Rejestracja otwarta będzie do dnia 07.10.2018 do godziny 17:00
 
 
Osoby inne niż Szefowie Kuchni i ich Zastępcy mogą uczestniczyć w wydarzeniu pod warunkiem akceptacji zgłoszenia przez organizatora oraz uiszczenia opłaty w wysokości 550 PLN brutto.
 
Tematy przewodnie edycji 2018
 
2018.10.10 9:00 Rejestracja uczestników
 

2018.10.10 9:00-10:00 Networking

 
2018.10.10 9:45-10:15 W pogoni za modą, czyli gdzie są granice #modnejrestauracji?
 
Anna Dębska
2018.10.10 10:20-10:50 Jak utrzymać pracownika na konkurencyjnym rynku pracy. Przywództwo czy motywacja?
 
Rafał Wronka
2018.10.10 10:55-11:40 Rozwój polskiej gastronomii poprzez pomoc i naukę młodszego pokolenia
 
Debata
2018.10.10 11:40-12:40 Warsztaty produktowe
 
2018.10.10 12:40-13:10 Jak menu powinno opowiadać, zachęcać i budzić do życia ślinianki. Proste recepty i schematy zależnie od gościa dla jakiego miejsce jest dedykowane.
 
Jarosław Uściński
2018.10.10 13:15-13:45Jak zwiększyć sprzedaż w restauracji?
 
Piotr Strzyżewski
2018.10.10 13:45-14:45 Warsztaty produktowe
 
2018.10.10 14:45-15:30 Wypalenie zawodowe szefa kuchni jak z nim walczyć, a jak zapobiegać?
 
Debata
2017.10.11 15:35-16:15 Zdążyć przed wypaleniem – jak dbać o swoje nastawienie i myśleć o pracy by czerpać z niej energię.
 
Greg Al