Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2025 odbędzie się 7 października w EXPO XXI Warszawa. Na scenie pojawią się m.in. Karol Okrasa, Jurek Owsiak, Adam Chrząstowski i Ernest Jagodziński. Zaplanowano też debaty poświęcone tematom takim jak praca w gastronomii oczami młodych kucharzy oraz rola influencerów w promowaniu konceptów gastronomicznych. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Program edycji 2025:
9:30 – 10:00
Kamila Brzozowska: Tajniki obsługi sali podczas wydarzeń okolicznościowych, czyli wesele z klasą.
10:00 – 10:50
DEBATA: Praca w gastronomii oczami młodych kucharzy. Różnice pokoleniowe w kuchni to mit, czy zderzenie dwóch światów? Moderator: Paweł Gruba
10:50 – 11:50
Karol Okrasa: Być sobą, czy być trendy… Kreowanie marki.
12:50 – 13:35
Ernest Jagodziński: Prezentacja dań, która zachwyca: Sekrety mistrzowskiego platingu.
13:35 – 14:25
DEBATA: Gastronomiczni influencerzy i restauratorzy. Czy to zimna wojna i skąd goście czerpią opinie o lokalach? Moderatorka: Magdalena Figurna
14:25 – 14:55
Adam Chrząstowski: Co zrobić, aby się przebić do światowej czołówki fine diningu?
14:55 – 15:45
DEBATA: Jak zarabiać na gastronomii i nie wypalić się przez dziesięciolecia? Moderator: Paweł Gruba
15:45 – 16:45
Jurek Owsiak: Działaj i idź przed siebie. Razem, zespołowo, od idei do sukcesu.
źródło: Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów
oprac. H. Handkowska