– W tym roku, jak nigdy dotąd, potrzebujemy w gastronomii wzajemnego wsparcia, poczucia wspólnoty i solidarności, a także po prostu bycia razem, spotkania się i oderwania na chwilę od trudnych spraw roku 2020. Dlatego tegoroczna edycja Kongresu Szefów Kuchni dobywa się pod hasłem: Dzień Szefowskiej Wspólnoty – mówi Agnieszka Huszczyńska organizator.
Rozumiejąc silną potrzebę spotkania oraz omówienia wielu ważnych i pilnych tematów, organizatorzy nie zapomnieli jednocześnie o nowych wymogach bezpieczeństwa. Z powodu reżimu sanitarnego ograniczona została ilość powierzchni przeznaczonej na część ekspozycyjną. Znacząco zwiększona została natomiast powierzchnia przeznaczona dla słuchaczy biorących udział w części merytorycznej. Pomimo tych zabiegów w jednym momencie na sali plenarnej przebywać będzie mogło jedynie 300 słuchaczy. Dotychczas mówcy w trakcie Kongresu mieli możliwość zwracania się do publiczności liczącej nawet 900 osób.
Dlatego zamiast jednego programu, który zazwyczaj zawierał około 9 wystąpień, w tym roku organizatorzy proponują aż 3 bloki tematyczne, z których każdy zawiera aż 8 wystąpień. Bloki podzielone zostały na 3 kategorie.
BLOK ZIELONY poświęcony trendom odbędzie się w godzinach 8:00 – 11:30
BLOK CZERWONY poświęcony technikom zarządzania odbędzie się w godzinach 12:00 – 15:30
BLOK POMARAŃCZOWY poświęcony zagadnieniom związanym z kreatywnością odbędzie się w godzinach 16:00 – 19:30
W ten sposób przez cały dzień pełnego programu prelekcji będzie mogło na żywo wysłuchać w sumie 900 uczestników. Po każdym bloku nastąpi pełna dezynfekcja widowni. Przed i po wysłuchaniu prelekcji słuchacze będą mogli pozostawać w części ekspozycyjnej. Ze względu na ograniczenia w możliwości przyjęcia uczestników, szczególnie istotna będzie w tym roku kolejność zgłoszeń.
Rozwój wydarzenia możliwy jest dzięki Partnerom Kongresu, a przede wszystkim Partnerom Strategicznym, tj. Hendi, Grafen i Fine Dine.
Szczegółowy program Kongresu: https://kongresszefowkuchni.pl/program/.
Udział dla szefów Kuchni i ich zastępców jest bezpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.
Rezerwacja miejsca na sali plenarnej, ze względu na ograniczenia sanitarne i wynikającą z nich konieczność odpowiedzialnego podejmowania decyzji o rezerwacji miejsc przez uczestników, aby nie blokować ich dostępności, kosztuje 22 PLN brutto.
Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni: https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/.
Więcej: www.kongresszefowkuchni.pl; https://www.facebook.com/kongresszefowkuchni/
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
Kongres Szefów Kuchni 2020
18 listopada 2020, EXPO XXI, Warszawa
oprac. red