Kongres Szefów Kuchni to prestiżowe i największe w Polsce doroczne spotkanie szefów kuchni. Celem Kongresu jest przede wszystkim edukacja oraz wymiana poglądów pomiędzy szefami, a także budowanie prestiżu zawodu szefa kuchni oraz solidarności zawodowej. W trakcie tegorocznej edycji uczestnicy będą mogli wysłuchać 9 wystąpień, a swoją wiedzą podzieli się 18 ekspertów.
Do nowości w tematyce kongresu zaliczyć trzeba prelekcję:
WINO W RESTAURACJI – JAK TO SIĘ ROBI W KALIFORNII
Rynek i konsumpcja wina od dawna rośnie w Polsce konsekwentnie każdego roku o ok. 6%. Wino stało się ulubionym trunkiem najbardziej aspirujących grup społecznych i bywalców restauracji. Lokale, w których wino odgrywa istotną rolę odnoszą sukcesy, zdobywają wysokie oceny krytyków i profesjonalnych przewodników. To nie przypadek, że jedna z dwóch wyróżnionych gwiazdkami Michelina restauracji w Polsce ma również wyjątkowej jakości kartę win na światowym poziomie.
9 października, w trakcie kongresu seminarium poprowadzi znany krytyk winiarski, redaktor magazynu „Ferment”, Tomasz Prange-Barczyński. Autor przedstawi najważniejsze zasady sprzedaży wina w restauracji posługując się przykładami wybitnych lokali z Kalifornii.
Ja co roku poza edukacją i biznesem, kongres jest także okazją do zabawy. Towarzyszą mu akcja #szefowiedzieląsięwiedzą oraz Gra Most Wanted. Oczywiście z atrakcyjnymi nagrodami.
Szczegółowy program Kongresu Szefów Kuchni 2018: www.kongresszefowkuchni.pl/program
Udział dla szefów Kuchni i ich zastępców jest bezpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.
Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni: www.kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie
Więcej: www.kongresszefowkuchni.pl
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.