Konferencja „HoReCa w architekturze”

Aktualności

Konferencja „HoReCa w architekturze”

26 marca o godz. 9:30 w Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie odbędzie się konferencja “HoReCa w architekturze”. Pod tym pojęciem kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranżacyjnych, funkcjonalnych i technicznych związanych z sektorem gastronomicznym i hotelarskim. W trakcie konferencji zajmiemy się najnowszymi trendami w projektowaniu tych obiektów, które są bardzo częstym przedmiotem zamówień wśród architektów. Prezentacje poprowadzą znani specjaliści branży HoReCa wskazując na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów tych obiektów. Zarejestruj się już teraz! Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym wydarzenia.

Punkty logistyczne, magazyny, hale produkcyjne, a także same obiekty hotelarskie, pensjonaty, restauracje, kawiarnie i miejsca przygotowania cateringu to obiekty o charakterze publicznym, których realizacja oparta jest z jednej strony o wzywania estetyczne i emocjonalne związane z pozytywnym odbiorem przestrzeni przez użytkowników, a z drugiej o specyficzne potrzeby funkcjonalne i techniczne, których ta przestrzeń wymaga zarówno z punktu widzenia jej użytkowników, jak i specyficznych przepisów regulujących ich funkcjonowanie oraz wymogi komercjalizacji.

Znani specjaliści z branży HoReCa opowiedzą na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów restauracji oraz hoteli.

Ramowy program konferencji

 9:30 – 10:00 Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem.

Piotr Grajewski, Grajewski Consulting

  • 10:00 – 10:20 Hotel bez barier – przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI.

Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi

  • 10:20 – 10:50 Design synestetyczny – architektura przyszłości.

Anna Milczarek, studio projektowe AFORM

  • 10:50 – 11:15 Przerwa kawowa
  • 11:15 – 11:35 Wyposażenie wnętrz w branży HoReCA i Hospitality – na co zwracać uwagę. Perspektywa projektanta wzornictwa.

Łukasz Paszkowski, Łukasz Paszkowski Design

  • ▪️ 11:35 – 12:05 Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca – porady dla architektów.

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt

  • 12:05 – 12:25 Prezentacja firmy Winterhalter.

Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska

  • 12:25 – 12:40 Przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych – porady dla architektów.

Piotr Koziorowski, Golden Tulip Warsaw Airport.

  • ▪️ 12:40 – 13:10 Przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych – porady dla architektów.

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt

  • 13:10 – 13:40 Przestrzenie hospitality w biurowcach – doświadczenia szefa kuchni.

Michał Fabiszewski, Sodexo

  • 13:40 – 14:20 Oczekiwania inwestorów od architektów w projektowania stref Wellness i Spa.

Aneta Muller, SPA Consulting

  • 14:20 – 15:00 Zakończenie konferencji i biznes mixer

 

Zobacz szczegółowy program i zapisz się na konferencję: TUTAJ

Wydarzenie na FB: TUTAJ

Organizatorzy: Grupa Sztuka Architektury

źródło: biuro prasowe Grupa Sztuka Architektury