Kompletne Menu z Franke

Newsy

Kompletne Menu z Franke

28 września 2011

22 września br. w warszawskiej restauracji Moonsfera odbyło się spotkanie z przedstawicielami prasy wyposażenia wnętrz, kulinarnej oraz kobiecej. Tematem spotkania było Kompletne Menu Franke. Inspirujące menu specjalnie na tę okazję przygotował Szef Kuchni Jarosław Uściński.

Kompletny posiłek od przekąski po deser, które można upiec w piekarniku Franke w ciągu jednej godziny – to kolejna propozycja niezwykłej funkcjonalności urządzeń Franke.  Specjalne menu, które zaproponował Mistrz Jarosław Uściński, okazało się prawdziwą  fuzja smaków i aromatów. Pierwsza przystawka z wykorzystaniem funkcji kompletnego menu  jest gotowa po upływie zaledwie 23 minutach, a każde kolejne danie serwowane jest co około 15 minut, tak też było w trakcie czwartkowego spotkania,  by po upływie jednej godziny goście mogli  skosztować deser. Przystawka, którą było połączenie koziego twarożku i konfitury z cebuli otulone sezonowaną szynką, dało początek prawdziwej kulinarnej degustacji. Goście mieli okazję spróbować między innymi połączenia wędzonego pstrąga z konfiturą z wiśni oraz aksamitnym sosem chrzanowym czy też curry cejlońskiego z ananasem i mango. Wyjątkowym połączeniem smaków był niewątpliwie deser, prawdziwie mistrzowskie połączenie śliwek z cynamonem oraz owocami jałowca, zapieczone z ciasteczkami owsianymi i mascarpone.

Piekarnik, który pozostał w centrum zainteresowania gości, nie tylko z uwagi na posiadane funkcje i smaczne jedzenie, zachwycił uczestników spotkania swoim minimalistycznym kształtem, wykończeniem z  mlecznego szkła oraz tym, że nie posiada żadnych pokręteł, a jedynie płaski dotykowy panel sterowania.

Goście wzięli udział w konkursie pt.: „Zapachowe inspiracje”. Nagrodą za odgadnięcie kulinarnej zagadki, którą było połączenie jałowca i cynamonu, stanowiła butelka wybornego szampana.

W spotkaniu poza przedstawicielami prasy wzięli udział pracownicy Franke Polska: Marek Szymański – Prezes Franke Polska, Jarosław Matys -Product & Marketing Manager, Monika Konaszewska – Marketing Communication Manager oraz Radosław Brzozowski –  przedstawiciel działu Serwisu Franke Polska.