Restauracja Hotelu Dosłońce**** Conference & SPA z Racławic to kolejny lokal gastronomiczny, który przystąpił do Programu Menu Bez Tajemnic.
Restauracja Hotelu Dosłońce jest pierwszym lokalem gastronomicznym w Racławicach, który zgłosił się do Programu Menu Bez Tajemnic. – Wychodząc naprzeciw potrzebom współczesnego rynku gastronomicznego nie możemy przejść obojętnie obok problemu nadwagi wśród naszych klientów. Świadomość gości na temat podawanych potraw, zwłaszcza w lokalach o wysokim standardzie, obliguje nas do zachowania najwyższej jakości naszych potraw, a przy okazji do używania najlepszych produktów. Dzięki wiedzy na temat zawartości kalorii w serwowanych w restauracji daniach, nasi klienci mogą sami wybierać, jakiego rodzaju potrawy są dla nich najzdrowsze. Natomiast restauracja, dzięki Programowi, zyskała nowe oblicze menu. Stała się też obiektem zainteresowania ze strony klientów, dla których zdrowie jest szczególnie istotne. Pomysłodawcom takich programów według mnie należą się pochwały za wkład w rozwój branży gastronomicznej” – mówi Piotr Ledworuch.
Menu Bez Tajemnic to autorski program Unilever Food Solutions, który powstał w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie konsumentów dodatkowymi informacjami o daniach spożywanych poza domem, w lokalach gastronomicznych. Celem Programu jest zachęcenie właścicieli restauracji i szefów kuchni do zamieszczania w menu informacji o wartości odżywczej dań.