15 lipca br. Multifood STP otwiera kolejną restaurację we Wrocławiu w CH Korona. Jeszcze w tym roku firma planuje ekspansję na rynki łódzki i śląski. To już 5 lokal gastronomiczny sieci Multifood STP, w tym trzeci własny (pozostałe działają na licencji franczyzowej). – Sukces na lokalnym rynku gastronomicznym zaostrzył nasz apetyt – mówi Marzena Krupińska, dyrektor ds. rozwoju sieci Multifood STP – Postanowiliśmy więc pójść o krok dalej i stworzyć ogólnopolską sieć restauracji STP – liczymy na to, że na fali rosnącej popularności franczyzy w Polsce odniosą one porównywalny do wrocławskiego sukces Jeszcze w tym roku otworzymy 3 lokale partnerskie. Wszystko wskazuje na to, że pojawią się one w Łodzi i Gliwicach. Nie wykluczamy również innych lokalizacji.
W menu oprócz tradycyjnych polskich dań znajdą się również sałatki i surówki, a jeśli będzie takie zapotrzebowanie, jadłospis zostanie rozszerzony o potrawy zagraniczne. Tak jak we wszystkich lokalach STP również w tym nowopowstałym obwiązywać będzie pełna dowolność w doborze posiłków. Wszystkie dania są przyrządzane na miejscu. Restauracja będzie czynna codziennie od 9.00 do 22.00
Strategia marki Multifood STP została oparta na silnym i charakterystycznym pozycjonowaniu, prowadzącym do stworzenia nowej kategorii lokalu i zdobyciu pozycji prekursora i zdecydowanego lidera w nowym segmencie. W ciągu najbliższych 10 lat Multifood STP planuje otworzyć w systemie franczyzowym sto restauracji w całej Polsce.
Źródło: Multifood STP