Kolej na Wielkopolskie Smaki

Newsy

Kolej na Wielkopolskie Smaki

11 października 2013

5 października br. na terenie Starych Koszar sześć restauracji stanęło do wyścigu o Grand Prix Cooking Session. A były wśród nich:  3 Kolory, HUGO Restaurant, Kyokai Sushi Bar, Le Palais du Jardin, Mielżyński Wine Bar i Restauracja Platium.

Restauracja Platinum – policzki wołowe, kurki, dynia i żurawina.

3 Kolory Cafe, Grill&Restaurant – gęsina z sezonowymi grzybami, dynią, gruszką i czerwoną kapustą.

HUGO Restaurant – stek Bavette oraz szpik kostny, jarmuż, seler, owoce czarnego bzu i czarna rzepa.

Kyokai Sushi Bar – wielkopolskie sushi z polędwicą wołową i grzybami.

Le Palais du Jardin – regionalna polędwica z sarny z dodatkiem sezonowych warzyw i świeżych ziół podana na musie z kasztanów.

Mielżyński Wine Bar – schab z dzika, borowiki, dynia, żurawina, buraki i świeży rozmaryn.

Sobotnie zmagania kucharzy oceniane były przez uczestników imprezy. Każdy, kto kupił bilet miał możliwość oddania głosu w konkursie o Grand Prix Cooking Session Kolej na wielkopolskie smaki. Po zliczeniu głosów okazało się, że dwie restauracje zdobyły ex  aequo 41 punktów. Były to restauracja Hugo oraz Palais Du Jardin. Jako, że Hugo uzbierało 41 głosów w krótszym czasie, nagroda powędrowała na ręce jej szefa kuchni Dominika Narlocha. Drugie miejsce przypadło restauracji Le Palais du Jardin, a trzecie restauracji 3 Kolory. Wszystkim serdecznie gratulujemy. Zwycięska trójka otrzymała puchary ufundowane przez partnera eventu Agencję Rynku Rolnego.

Cooking Session Kolej na wielkopolskie smaki vol. 1 był zapowiedzią tego co będzie działo się w 2014 roku.