“Kolacja na cztery ręce” w restauracji Tabun

Newsy

“Kolacja na cztery ręce” w restauracji Tabun

17 listopada 2014

24 listopada w Restauracji Tabun w Otominie odbędzie się spektakl Paula Barza “Kolacja na cztery ręce” w reżyserii Piotra Dąbrowskiego, w przekładzie Jacka Burasa.

To szczególne kulinarne i kulturalne wydarzenie to prawdziwa uczta dla ciała i ducha. Wyjątkowość tego wydarzania polega na tym, że w trakcie przedstawienia, razem z aktorami będzie można rozsmakowywać się w podawanych potrawach, które są ściśle związane ze scenariuszem.

Menu spektaklu:

Zupa

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Zakąski

Talerz z wędliną:

  • domowy pasztet z dziczyzny
  • swojska szynka z naszej wędzarni
  • pieczeń z karkówki wieprzowej nacieranej czosnkiem

sos do mięs (chrzanowo-żurawinowy)

sos majonezowy

szparagi zawijane boczkiem

grzybki marynowane

serca karczochów podane ze zrumienionym masłem

kurczak pieczony w całości

sałata z warzywami i sosem winegret

Wnoszone posiłki:

  • Ostrygi na lodzie
  • Ślimaki z masłem czosnkowym

Danie główne(podawane po spektaklu)

  • Pieczony w całości prosiak nadziewany kaszą gryczaną

podany z buraczkami zasmażanymi

Owoce

Patera z owocami

Napoje

Kawa, herbata

Soki, woda

Wino czerwone/białe