24 listopada w Restauracji Tabun w Otominie odbędzie się spektakl Paula Barza “Kolacja na cztery ręce” w reżyserii Piotra Dąbrowskiego, w przekładzie Jacka Burasa.
To szczególne kulinarne i kulturalne wydarzenie to prawdziwa uczta dla ciała i ducha. Wyjątkowość tego wydarzania polega na tym, że w trakcie przedstawienia, razem z aktorami będzie można rozsmakowywać się w podawanych potrawach, które są ściśle związane ze scenariuszem.
Menu spektaklu:
Zupa
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Zakąski
Talerz z wędliną:
- domowy pasztet z dziczyzny
- swojska szynka z naszej wędzarni
- pieczeń z karkówki wieprzowej nacieranej czosnkiem
sos do mięs (chrzanowo-żurawinowy)
sos majonezowy
szparagi zawijane boczkiem
grzybki marynowane
serca karczochów podane ze zrumienionym masłem
kurczak pieczony w całości
sałata z warzywami i sosem winegret
Wnoszone posiłki:
- Ostrygi na lodzie
- Ślimaki z masłem czosnkowym
Danie główne(podawane po spektaklu)
- Pieczony w całości prosiak nadziewany kaszą gryczaną
podany z buraczkami zasmażanymi
Owoce
Patera z owocami
Napoje
Kawa, herbata
Soki, woda
Wino czerwone/białe