Kolacja ku pamięci Hanny Szymanderskiej

Newsy

Kolacja ku pamięci Hanny Szymanderskiej

20 października 2014

18 października w restauracji A nóż widelec – kuchnia Michała odbyła się kolacja ku pamięci Hanny Szymanderskiej. W meny degustacyjnym, które przygotował Michał Kuter znalazła się sielawa z jeziora Powidzkiego z rokitnikiem, morwą i topinamburem; szczawiowa z jajkiem przepiórczym, kwaśną śmietaną, puree ziemniaczane i chrupiącym boczkiem; filet z wielkopolskiego sandacza, kremową kaszą jęczmienną, pieczonym kalafiorem, sosem z palonego masła z kaparami i natką; schab z dzika confit, bigos na kindziuku i borowikach, maślane puree z pieczonym czosnkiem, kasztan; karpatka z gruszką pod trzema postaciami i esencją różaną; czekoladowa kula z musem czekoladowym i sorbetem malinowym.