9 listopada w restauracji Cucina w Poznaniu odbędzie się kolacja Gęsina i św. Marcin. Dania serwować będzie szef kuchni Dominik Narloch.
Dominik Narloch w swojej kuchni kieruje sie przede wszystkim naturalnością i sezonowością. To wirtuoz dań wykwintnych, często przygotowywanych przy wykorzystaniu nowoczesnych technik gotowania, ale zbudowanych z charakterystycznych dla regionu składników. Jego kuchnia idealnie komponuje się z dopracowanym w każdym szczególe wnętrzem restauracji Cucina oraz obsługą skupioną na potrzebach gości.
Czym więc zaskoczy nas Dominik Narloch podczas piątkowej kolacji?
Menu:
Amuse-bouche: Tatar z piersi gęsi /plastyczne żółtko /majonez z tonki /palony bakłażan /gorczyca
Przystawka: Gęsia noga szarpana /jajko /rydze
Danie 1: Czarna polewka /kluski z oscypka /gęsi salceson podrobowy /gryka
Danie 2: Karkówka z Mangalicy /kasztany /piklowana węgierka /leniwe kluski
Predessert
Deser: Rogal świętomarciński (dekonstrukcja).