Kolacja degustacyjna Gęsina i Św. Marcin

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Gęsina i Św. Marcin

08 listopada 2018

9 listopada  w restauracji Cucina w Poznaniu odbędzie się kolacja Gęsina i św. Marcin. Dania serwować będzie szef kuchni Dominik Narloch. 

Dominik Narloch w swojej kuchni kieruje sie przede wszystkim naturalnością i sezonowością. To wirtuoz dań wykwintnych, często przygotowywanych przy wykorzystaniu nowoczesnych technik gotowania, ale zbudowanych z charakterystycznych dla regionu składników. Jego kuchnia idealnie komponuje się z dopracowanym w każdym szczególe wnętrzem restauracji Cucina oraz obsługą skupioną na potrzebach gości. 

Czym więc zaskoczy nas Dominik Narloch podczas piątkowej kolacji?

Menu:

Amuse-bouche: Tatar z piersi gęsi /plastyczne żółtko /majonez z tonki /palony bakłażan /gorczyca 

Przystawka: Gęsia noga szarpana /jajko /rydze 

Danie 1: Czarna polewka /kluski z oscypka /gęsi salceson podrobowy /gryka 

Danie 2: Karkówka z Mangalicy /kasztany /piklowana węgierka /leniwe kluski 

Predessert 

Deser: Rogal świętomarciński (dekonstrukcja).