10 listopada w sali bankietowej Heron Live Hotel odbędzie się już 3. edycja kolacji „10 rąk – 10 momentów”. Event poprowadzi znawca smaków i szef kuchni Marek Widomski.
Pięciu wybitnych szefów kuchni na co dzień gotujących w najlepszych restauracjach z całej Polski – Krzysztof Małocha, szef kuchni Heron Live Hotel, Tomasz Dziura, szef kuchni Hotel Galaxy, Rafał Borys, szef kuchni restauracji Zamku Topacz, Grzegorz Fic, szef kuchni i współwłaściciel krakowskiej fine diningowej restauracji Albertina Restaurant & Wine – w jeden wieczór przygotuje innowacyjne dania autorskie. Cały wieczór umilać będzie muzyka na żywo w wykonaniu lokalnych artystów. Kolacja zakończy się prezentacją najnowszego modelu Bentley.
Menu:
amuse bouche
Rafał Borys burak | kwaśna śmietana | polenta | jarmuż
zakąska zimna
Grzegorz Krupa tuńczyk | kolendra | shimeji | kalafior
zakąska ciepła
Tomasz Dziura jesiotr | ogórek meksykański | dynia
pasta
Krzysztof Małocha pierogi ruskie | mangalica | majeranek | ośmiornica
zupa
Rafał Borys consomme grzybowe | ravioli kaczka | carpaccio trufla | pietruszka
ryba
Grzegorz Fic troć podwędzana w pędach sosny | czarna marchew | smażona tapioka | sos z kokosa
intermezzo
Tomasz Dziura marchew | cydr | tarnina
mięso
Grzegorz Krupa długo pieczony rostbef | sos foie gras | wędzony mus ziemniaczany | grzybki kalafiorowe
pre dessert
Krzysztof Małocha rum | czekolada | kasza grzyczana
deser
Grzegorz Fic mus z rokitnika | ciastko orzechowe | sorbet jabłkowy.