Kolacja „10 rąk – 10 momentów”

Wydarzenia

Kolacja „10 rąk – 10 momentów”

17 września 2018

10 listopada w sali bankietowej Heron Live Hotel odbędzie się już 3. edycja kolacji „10 rąk – 10 momentów”. Event poprowadzi znawca smaków i szef kuchni Marek Widomski.

Pięciu wybitnych szefów kuchni na co dzień gotujących w najlepszych restauracjach z całej Polski – Krzysztof Małocha, szef kuchni Heron Live Hotel, Tomasz Dziura, szef kuchni Hotel Galaxy, Rafał Borys, szef kuchni restauracji Zamku Topacz, Grzegorz Fic, szef kuchni i współwłaściciel krakowskiej fine diningowej restauracji Albertina Restaurant & Wine – w jeden wieczór przygotuje innowacyjne dania autorskie. Cały wieczór umilać będzie muzyka na żywo w wykonaniu lokalnych artystów. Kolacja zakończy się prezentacją najnowszego modelu Bentley.

Menu:

amuse bouche

Rafał Borys burak | kwaśna śmietana | polenta | jarmuż

zakąska zimna

Grzegorz Krupa tuńczyk | kolendra | shimeji | kalafior

zakąska ciepła

Tomasz Dziura jesiotr | ogórek meksykański | dynia

pasta

Krzysztof Małocha pierogi ruskie | mangalica | majeranek | ośmiornica

zupa

Rafał Borys consomme grzybowe | ravioli kaczka | carpaccio trufla | pietruszka

ryba

Grzegorz Fic troć podwędzana w pędach sosny | czarna marchew | smażona tapioka | sos z kokosa

intermezzo

Tomasz Dziura marchew | cydr | tarnina

mięso

Grzegorz Krupa długo pieczony rostbef | sos foie gras | wędzony mus ziemniaczany | grzybki kalafiorowe

pre dessert

Krzysztof Małocha rum | czekolada | kasza grzyczana

deser

Grzegorz Fic mus z rokitnika | ciastko orzechowe | sorbet jabłkowy.