Kinga Pienińska w Bytomiu

Newsy

Kinga Pienińska w Bytomiu

07 marca 2013

8 marca br. podczas V Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno-Hotelarskich pod hasłem „Bądź kreatywny” Kinga Pienińska będzie obecna jako jedyna naturalna woda mineralna posiadająca pełną ofertę dla rynku HoReCa.

W Dzień Kobiet mury Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu zapełnią się uczniami, którzy pod okiem mistrzów sprawdzą swoje umiejętności w licznych dyscyplinach konkursowych. Kinga Pienińska w opakowaniach szklanych 0,7 l weźmie udział w konkursie Nakrywania i Dekoracji Stołów „Fusion on the table” i konkursie barmańskim oraz w warsztatach fotograficznych.

Osobowościami V Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno-Hotelarskich „Bądź kreatywny” będą: Jean Bos (Prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska, Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji, twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce, “Najlepszy Kucharz Świata 2006”, Laureat Oskara Kulinarnego 2008 w Polsce), Wiesław Ambros (Prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Dyrektor ds. gastronomii Hotel Rezydencja Piekary Śląskie), Marek Rybacki (Mistrz Polski w Carvingu, Mistrz Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia, Absolwent Instytutu Carvingu w Bangkoku, V-ce Prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska), Szymon Szlendak (Odkrycie Roku 2012, kucharz w restauracji Platter by Karol Okrasa w Warszawie, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej), Krzysztof Drabik (absolwent szkoły, wielokrotny Mistrz Polski, Mistrz Chin i Dalekiego Wschodu w barmaństwie typu flair).
Ponadto przyjadą Tomasz Szpałek, wicemistrz Polski w carvingu, Jerzy Czapla, Paweł Grabowski i wielu innych. Poza rodzimymi mistrzami na warsztaty przybędą goście z Danii, Portugalii, Finlandii oraz Niemiec.