Przepis na pyszną kawę z wiśniami i marcepanem autorstwa Agnieszki Czapskiej-Pruszak okazał się najlepszy w konkursie organizowanym przez Segafredo Zanetti. Zwycięska receptura przyniosła autorce główną nagrodę – ekspres do kawy Talea Giro Plus. Dla uczestników zabawy przygotowano także szkolenie baristyczne oraz roczne zapasy kawy.
Do przyrządzenia aromatycznego napoju wg. Agnieszki Czapskiej-Pruszak, potrzebujemy kawę, mleko, amaretto, śmietanę kremówkę, wiśniówkę domowej roboty i płatki migdałowe. Kawę przygotowujemy w kawiarce (ok. 1 filiżanki). Przy użyciu spieniacza łączymy mleko z amaretto (3:1), ubijamy na sztywno kremówkę z odrobiną migdałowego cukru waniliowego. Do dużej szklanki wlewamy mleko, potem po ściance kawę, następnie dolewamy wiśniówkę (ilość odpowiadającą 1/3 objętości kawy), a na wierzch nakładamy śmietankę z amaretto. Napój dekorujemy płatkami migdałów i wiśniami z wiśniówki. Tak przyrządzona kawa ma działanie pobudzające. Poprawia nastrój i dodaje optymizmu, zapewnia zwyciężczyni. Inne przepisy można znaleźć na stronie www.kawasegafredo.pl.