Kacper Maziuk, kucharz na co dzień pracujący w sopockim hotelu Sheraton, wygrał jubileuszowy piąty konkurs „Kulinarny Talent”.
Konkurs ten to inicjatywa pozwalająca odkryć wybitne zdolności młodych i zdolnych kucharzy, którzy nie ukończyli jeszcze 23 roku życia. Podczas wydarzenia uczestnicy mają za zadanie zaskoczyć jury swoją finezją i pomysłowością, gdyż wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków.
Jest to już drugie zwycięstwo kucharzy Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa w tym prestiżowym wydarzeniu. W ubiegłym roku pierwsze miejsce w konkursie zajął Marcin Popielarz, który reprezentował sopocki Sheraton.
Na co dzień kreacji kulinarnych obu kucharzy można spróbować w restauracji Wave, gdzie zaskakują swoją pomysłowością oraz wyrafinowanym łączeniem smaków.
Jury piątej edycji konkursu „Kulinarny Talent” składało się z profesjonalistów: Jerzego Pasikowskiego, Grzegorza Kazubskiego, Tomasza Boruckiego i Marcina Budynka oraz jury degustacyjnego: Uli Chincz, Anny Popek, Michała Olszańskiego, Tomasza Iwana i Marcina Mroczka.
Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa położony jest przy plaży, a znajdujące się w nim restauracje oferują wspaniały widok na morze i pięciogwiazdkowy serwis obsługi. Oferta kulinarna hotelu jest bardzo bogata i gwarantuje mieszkańcom Sopotu oraz gościom podróż po smakach i aromatach krajów basenu Morza Śródziemnego (Restauracja Wave), Azji (InAzia) oraz Włoch i Hiszpanii (Vinoteque).