Już za trzy tygodnie Gala Poradnika Restauratora i Poradnika Handlowca

Aktualności

Już za trzy tygodnie Gala Poradnika Restauratora i Poradnika Handlowca

04 września 2025

25 września br. w Poznaniu odbędzie się XXV Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa, na której Wydawnictwo “Generalczyk” wyróżni wybitne postaci świata HoReCa statuetkami Hermesów Kulinarnych. O przyznaniu statuetek decyduje niezależna Akademia Laureatów Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora” – w jej skład wchodzą dotychczasowi zwycięzcy oraz uznani przedstawiciele środowiska gastronomicznego.

Nagroda Hermesa Kulinarnego cieszy się dużym prestiżem środowiska gastronomicznego, gdyż jej otrzymanie nie wiąże się z żadnymi opłatami i licencjami, a o wartości tego wyróżnienia świadczy też fakt, że obecny na rynku 26 rok „Poradnik Restauratora”, jest najbardziej wiarygodnym i opiniotwórczym pismem gastronomicznym w Polsce wg Stowarzyszeń Kulinarnych (marzec 2025 r.).

HERMES KULINARNY – NOMINACJE:

RESTAURACJA

Belvedere (Warszawa) – Tomasz Łagowski
TU. Restaurant (Poznań) – Filip Cwojdziński
Górecznik (Antonin) – Magdalena Ossowska
Gryfon (Jastarnia) – Piotr Lisakowski
Tygle Gdańskie (Gdańsk) – Michał Stężalski

RESTAURACJA HOTELOWA

Hotel Warszawa, Szóstka (Warszawa) – Dariusz Barański
Hotel Harnaś, Widok (Bukowina Tatrzańska) – Marcin Gruszka
Hotel Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront, Searcle (Gdynia) – Przemysław Woźny, Piotr Sójka
Hotel Royal Tulip Warsaw Centre, Mozaika (Warszawa) – Tomasz Koprowski
Hotel Jakubus, Jakubus (Jakubowice) – Marcin Bielec

NOWE POKOLENIE POLSKIEJ GASTRONOMII

Alan Ławrynowicz, Piwna47 Food & Wine Bar (Gdańsk)
Weronika Gurynow, Mugi Izakaya (Warszawa)
Patryk Buchta, Pracownia Smaków (Jełowa)

oprac. H.Handkowska

fot. Redakcja Poradnika Restauratora