W sobotę, 22 sierpnia, w Bydgoszczy odbędzie się IV edycja konkursu Trendy Chef, tym razem pod hasłem „Trendy Chef on the Street”. Tematem przewodnim jest Art Street Food. W tym dniu odbędzie się również prezentacja restauracji regionalnych i nie tylko pod hasłem „Restaurant Day” – organizatorem jest Trendy Chef Team przy wsparciu Urzędu Miasta Bydgoszczy. Ideą imprezy jest prezentacja artystycznych, prostych i zarazem wykwintnych potraw, integracja i inspiracja środowiska gastronomicznego.
Plan spotkania branżowego:
Piątek, 21 sierpnia 2015
17:00 – 18:00 Zakwaterwoanie uczestników konkursu i jurorów (Hotel Holiday Inn w Bydgoszczy) Parking podziemny dla uczestników konkursu od godziny 17:00 przy Ulicy Jatki(wjazd od ulicy Krętej)
18:30 – 19:00 Zabezpieczenie produktów konkursowych w kuchni Restauracji Sowa przez uczestników konkursu
19:15 – 20:00 Odprawa uczestników i Jurorów Restauracja Sowa (parter – sala francuska)
20:30 Kolacja dla uczestników konkursu i Jurorów Restauracja Memo Restaurant & Wine
Sobota, 22 sierpnia 2015
10:00 -12:00 Start konkursu
10:00 – 15:00 RESTAURANT DAY –Pokazy i degustacje kulinarne Pokazy Restauracji i firm gastronomicznych – Ulica Jatki w Bydgoszczy oraz w Restauracji Sowa
12:00 – 12:45 Pokazy kulinarne firmy Rational i GastroSystem
13:00 – 15:00 II Tura Konkursu
16:00 Zakończenie konkursu
20:00 – 1:00 Rozdanie nagród na Gali Trendy Chef on The Street Restauracja Sowa – Sala Malinowa
Zaproszenia dla zaproszonych gości będą udostępnione w dniu konkursu u organizatorów Wstęp na Ulicę Jatki jest bezpłatny.