19 września br. odbędzie się uroczysta XXIV Gala, na której Wydawnictwo “Generalczyk” wyróżni wybitne postaci świata HoReCa statuetkami Hermesów Kulinarnych. Wraz z kapitułą nagradzamy ciężką pracę przede wszystkim niezależnych restauratorów i szefów kuchni. Doceniamy również sieci gastronomiczne i hotelowe, od tych najmniejszych, skupiających kilka punktów, po gigantów rynku.
Przyznanie Hermesa Wydawnictwa “Generalczyk” było i jest wolne od jakichkolwiek opłat czy licencji. Wyróżniając laureatów tą cieszącą się dużym uznaniem nagrodą, nie oczekujemy zwrotu finansowego w formie wykupu powierzchni reklamowej na łamach naszych tytułów.
NOMINACJE DO STATUETKI HERMESA KULINARNEGO „PORADNIKA RESTAURATORA”
RESTAURACJA
Carska, Białowieża – Mariusz Dąbała
Sztormowa, Stegna – Grzegorz Labuda
Figaro, Poznań – Albano Asani
HUB. Praga, Warszawa – Witold Iwański
Giewont Maison de Cuisine, Kościelisko – Przemysław Sieradzki
RESTAURACJA HOTELOWA
H15 Luxury Hotel Palace, Kraków– Artesse
Hotel Narvil Conference & Spa, Serock – Aruana
Hotel Grand Lubicz, Ustka – Chapeau Bas
Hotel Crystal Moutain, Wisła – Crystal
Hotel Arłamów, Arłamów – Carpathia
CUKIERNICY
Michał Iwaniuk, Cukiernia Belvedere Gourmet Group, Warszawa
Konrad Tota, Galeria Tortów Artystycznych, Kraków
Ewa Drzewicka-Łyżwa, Jula Smakula, Warszawa
Paweł Mieszała, Kawiarnia Kociak, Poznań
Sylwia i Paweł Tomaszkiewicz, Pracownia Cukiernicza Zagoździński, Warszawa
KUCHARZ MŁODEGO POKOLENIA
Jakub Żymelski, Hotel i Restauracji Antonińska, Leszno
Michał Wester, Restauracja Tarasowa, Wrocław
Adam Lelewer, Restauracja Rządcówka, Ostoja Chobienice.