Gala “Poradnika Restauratora” już jutro

Aktualności

Gala “Poradnika Restauratora” już jutro

18 września 2024

19 września br. odbędzie się uroczysta XXIV Gala, na której Wydawnictwo “Generalczyk” wyróżni wybitne postaci świata HoReCa statuetkami Hermesów Kulinarnych. Wraz z kapitułą nagradzamy ciężką pracę przede wszystkim niezależnych restauratorów i szefów kuchni. Doceniamy również sieci gastronomiczne i hotelowe, od tych najmniejszych, skupiających kilka punktów, po gigantów rynku.

Przyznanie Hermesa Wydawnictwa “Generalczyk” było i jest wolne od jakichkolwiek opłat czy licencji. Wyróżniając laureatów tą cieszącą się dużym uznaniem nagrodą, nie oczekujemy zwrotu finansowego w formie wykupu powierzchni reklamowej na łamach naszych tytułów.

NOMINACJE DO STATUETKI HERMESA KULINARNEGO „PORADNIKA RESTAURATORA” 

RESTAURACJA

Carska, Białowieża – Mariusz Dąbała

Sztormowa, Stegna – Grzegorz Labuda

Figaro, Poznań – Albano Asani

HUB. Praga, Warszawa – Witold Iwański

Giewont Maison de Cuisine, Kościelisko – Przemysław Sieradzki

RESTAURACJA HOTELOWA

H15 Luxury Hotel Palace, Kraków– Artesse

Hotel Narvil Conference & Spa, Serock – Aruana

Hotel Grand Lubicz, Ustka – Chapeau Bas

Hotel Crystal Moutain, Wisła – Crystal

Hotel Arłamów, Arłamów – Carpathia

CUKIERNICY

Michał Iwaniuk, Cukiernia Belvedere Gourmet Group, Warszawa

Konrad Tota, Galeria Tortów Artystycznych, Kraków

Ewa Drzewicka-Łyżwa, Jula Smakula, Warszawa

Paweł Mieszała, Kawiarnia Kociak, Poznań

Sylwia i Paweł Tomaszkiewicz, Pracownia Cukiernicza Zagoździński, Warszawa

KUCHARZ MŁODEGO POKOLENIA

Jakub Żymelski, Hotel i Restauracji Antonińska, Leszno

Michał Wester, Restauracja Tarasowa, Wrocław

Adam Lelewer, Restauracja Rządcówka, Ostoja Chobienice.