24-26 kwietnia w Dźwirzynie odbędzie VII Festiwal Ryb Bałtyckich, którego organizatorem jest Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Zachodniopomorski.
Tematem przewodnim konkursu będą potrawy z troci wędrownej lub dorsza bałtyckiego oraz deseru na bazie śmietany i czekolady.
W konkursie udział weźmie 8 drużyn:
Krystian Olejnik i Marcin Buniek, Hotel “Elbląg”- Elblęg
Albert Kempys i Dawid Konior, Restauracja Galeria BLU -Bielsko Biała
Marcin Gruszka i Kamil Werewka, Hotel Copernicus – Toruń
Artur Szymański i Marcin Stadler, Restauracja Rzeka Smaków-Reda
Artur Szwacki i Arkadiusz Huka, City Park- Poznań
Tomasz Bobrowski i Przemysław Sypniewski, Hotel Atut- Licheń Stary
Mariusz Śliwiński i Marcin Piotrowski, Windsor Palace Hotel- Jachranka
Karolina Wiśniewska i Damian Dawidowicz, Hotel Provita- Kołobrzeg.