25 kwietnia br. w hotelu „Słoneczny Młyn” w Bydgoszczy odbędzie się III Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef 2014. Konkurs ten jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2014. Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie i promowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych. Trendy Chef to konkurs w którym poszukiwane są nowe trendy, które obowiązywać będą w polskiej gastronomi przez następny rok.
Uczestnikami konkursu będą odważni i kreatywni kucharze z najlepszych restauracji głównie z Polski jak i z zagranicy. Kucharze, którzy w swoich restauracjach z pasją kreują dania na najwyższym poziomie wartych gwiazdek Michelin oraz inspirują swoich gości i pozostałą brać kucharską swoimi pomysłami.
– Tematem tegorocznego konkursu jest „Geneza” Chcemy aby nasi partnerzy, sponsorzy i goście pokazali proces powstawania ich produktów. Przedstawili historię firmy i pomysły na kreowanie dań i deserów z użyciem ciekawych produktów. Pragniemy podczas tego konkursu przejść razem z naszymi partnerami przez drogę od Natury po Nowoczesność – mówi Aleksandra Sowa, organizator.
Uczestnicy
Paweł Komosa oraz Marcin Leszczyński – Brasserie d’Or w Sopocie
Michał Abramowicz oraz Kacper Augustyniak – Dynamic Congress Centre Wrocław
Dawid Szkudlarek – Folwark Folińscy Lubiszyn oraz Daniel Olas – Hotel Wellness Pro Vita Kołobrzeg
Katarzyna Daniłowicz oraz Bogumił Mroczko – Hotel Granary Wrocław
Dominik Duraj oraz Łukasz Jsiński – Wodna Wieża Steampunk Pszczyna
Tomasz Moczkowski oraz Kamil Wierzbowski – Concept 13 Warszawa
Piotr Kościuk oraz Paweł Stawicki – Hotel Hilton Gdańsk
Adrian Górny oraz Adam Pabis – Hotel Narvil Restauracja Aruana Serock
Jury
President of the Jury – Loic Malfait
Jury Degustacyjne Trendy Chef: Sean Burbidge, Nicolas Houchet, Rafał Godziemski, Grzegorz Parczewski, Stanisław Bobowski
Jury Techniczne Trendy Chef: Przewodniczący – Krzysztof Szulborski, Michał Kuter, Miłosz Kowalski, Patryk Dziamski
Oficjalna strona dotycząca konkursu: www.trendychef.pl