14 grudnia w kompleksie hotelowo-restauracyjnym Gościniec Dwa Stawy odbędzie się 1. Gnieźnieńska Noc Szefów czyli charytatywna kolacja degustacyjna przygotowana przez gwiazdy polskiej gastronomii i cukiernictwa.
Kolację degustacyjną przygotują:
Monika Ignaciuk (Łódź)
Marcin Kaczmarek-Pielin (Poznań)
Sergiusz Hieronimczak (Poznań)
Michał Siudziński (Gniezno)
Mikołaj Dembowski (Gniezno)
Katarzyna Rajkiewicz (Poznań)
Kuba Korczak (Warszawa)
Krzysztof Kozłowski (Poznań)
Artur Kokoszka (Warszawa)
Andrzej Gołąbek (Poznań)
W trakcie kolacji odbędzie się licytacja m.in.: bluzy Wojciecha Modesta Amaro z jego autografem, voucherów prezentowych i innych przedmiotów. Całkowity dochód z akcji przeznaczony zostanie na leczenie 2-letniego Olusia, który obecnie przebywa na oddziale Onkologii i Hematologii w Bydgoszczy. We wrześniu stwierdzono, że nowotwór, który zaatakował chłopca jest bardzo złośliwy (3. stopnia), zajmujący całą przestrzeń gardłową, węzły chłonne oraz w brzuchu oplatający jelito. Co za tym idzie konieczne jest natychmiastowe rozpoczęcie leczenia.
Kolacja degustacyjna, odbędzie się 14 grudnia o godz. 18.00 w Gościńcu Nad Dwoma Stawami, przy ul. Osiniec 1A, (dojazd z ul. Kawiary), 62-200 Gniezno.