Po trudnym czasie kwarantanny do restauracji powróciło życie. Liczba gości rośnie z tygodnia na tydzień. Budzi to wielki optymizm całej niezależnej sceny restauracyjnej, która przygotowała nowe propozycje menu i zadbała o dostosowanie lokali do obowiązujących standardów bezpieczeństwa. Ogromne zainteresowanie Festiwalem to najlepszy dowód na to, że Polacy kochają chodzić do restauracji i nadal chcą je wspierać. Zanim Restaurant Week rozpoczął się na dobre, Goście dokonali rezerwacji na 35 000 doświadczeń restauracyjnych.
– To zaskakujące, że mimo sytuacji Festiwal cieszy się jeszcze większym zainteresowaniem niż przed pandemią. Na pewno wpływ na to ma ogromna kampania reklamowa, jaką prowadzimy by przekonać ponownie Gości do wizyt w restauracji. Ważna jest także chęć pomocy restauracjom, jaka płynie od gości w całej Polsce – mówią Maciek Żakowski i Paweł Światczyński, organizatorzy wydarzenia.
W Festiwalu odbywającym się pod hasłem #WiwatGoście #WiwatRestauracje bierze udział ponad 300 najlepszych restauracji z całej Polski: Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala.
Goście mają do wyboru ponad 600 trzydaniowych menu, bazujących na świeżych produktach sezonowych, składających się z przystawki, dania głównego i deseru. Wśród festiwalowych propozycji znajdą coś dla siebie zarówno fani menu wegetariańskich i wegańskich, jak i mięsnych.
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.
Festiwalowe miasta i regiony: Białystok, Kraków, Łódź, Lubelskie, Podhale, Poznań, Rzeszów, Silesia, Szczecin, Toruń, Trójmiasto, Warmia i Mazury, Warszawa, Wrocław.