Fundacja Klub Szefów Kuchni przy wsparciu licznych sponsorów i Euro-Toques Polska po raz kolejny zagrała – zagotował dla WOŚP. Akcja miała miejsce w specjalnie przygotowanej restauracji z zapleczem kuchennym oraz bezpośrednio pod gołym niebem na Placu Defilad w Warszawie. Klubowicze m.in. Konrad Birek, Wiesław Bober, Mirek Drewniak, Łukasz Grabowski, Waldemar Hołówka, Monika Ignaciuk, Tomasz Krake, Michał Kotecki, Dominik Moskalenko, Jarek Owczarczyk, Paweł Pyra, Dariusz Strucinski, Bożena Sikoń-Wojtal, Krzysztof Wojtal, Marek Widomski, Jarek Walczyk wraz z licznymi przyjaciółmi, rodzinami oraz uczniami szkół gastronomicznych ugotowali ogromny kocioł zupy, która trafił do 15 tys. osób. Ponadto KSK przygotował menu degustacyjne dla 600 gości Jurka Owsiaka. Był to m.in.: wędzony sum, zupa Pho, łosoś, policzki wieprzowe, kurczak zagrodowy, ravioli i na deser sernik. Mimo, że aż 300 osób otrzymała jedzenie na talony, udało się zebrać do orkiestrowej puszki 11.500 zł.