Junior Culinary Cap – uczestnicy

Wydarzenia

Junior Culinary Cap – uczestnicy

29 stycznia 2019

6 lutego w Kielcach odbędzie się 2. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap organizowana przez Fundację Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Motto konkursu to „Ogień, patelnia, talerz – powrót do korzeni”.

Do finału zakwalifikowali się:

Daniel Bewko, Zespół Szkół Zawodowych nr. 4 w Opolu

Szymon Janecki, Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu

Karolina Bogocz, Zespól Szkół Ekonomicznych we Wodzisławiu Śląskim

Arkadiusz Woźniak, Technikum Lider w Lublinie

Karol Starzyk, Zespół Szkół ZDZ w Kielcach

Tobiasz Baluka, Technikum Lider w Lublinie

Dawid Rozmus,  Zespół Szkół nr. 1 w Nowym Sączu

Krzysztof Kowalski, Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Konkurs jest zorganizowany wg zasad regulaminowych (WACS) World Association of Chefs Societies. Regulamin konkursu dostępny jest na stronie www.fundacjakulinarnakielce.pl.

W trakcie konkursu odbędą się także dwa pokazy: Grzegorza Gniecha, mistrza carvingu oraz Michała Kostrzewy, shusi mastera, właściciel lokalu Shusiya.