Jubileuszowy Martell 2012

Newsy

Jubileuszowy Martell 2012

20 stycznia 2012

9 marca br. Pernod Ricard Polska wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje po raz kolejny Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art De La Cuisine Martell. Tym razem będzie to jubileuszowe wydanie konkursu, zatem wyjątkowe.
Tegorocznym „bohaterem” Konkursu będzie polska wieprzowina. Przypominamy, że składniki obowiązkowe dania konkursowego to schab wieprzowy PQS lub polędwiczka wieprzowa PQS i jeden wybrany element półtuszy wieprzowej PQS. Pozostałe składniki pozostają w gestii zawodnika – można zatem rozwinąć wodze fantazji  i stworzyć niepowtarzalne arcydzieło sztuki kulinarnej.
Wszelkie wątpliwości w sprawach technicznych rozwieje Szef Kuchni Hotelu ANDERS – Dariusz Struciński – d.strucinski@hotelanders.pl   
Zmagania młodych adeptów sztuki kulinarnej odbędą się na Zamku w Rynie.
W programie:
09.03.2012 R.
* Odprawa uczestników
* Ekscytujący wieczór w kasynie
10.03.2012 R.
* Konkurs kulinarny na zamkowym dziedzińcu
* Prezentacje sponsorskie
* Warsztaty kulinarne
* Jubileuszowa Gala na X-lecie konkursu

LISTA DRUŻYN ZAKWALIFIKOWANYCH DO X OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU  L’ART DE LA CUISINE MARTELL
HOTEL ZAMEK RYN**** 

1 . ANCORA – Łukasz Cichy, Paweł Kras
2 . Hotel Andel’s – Piotr Pawłowski, Rafał Maslenkiewicz
3. Restauracja Amber Room- Przemysław Gryz, Krzysztof Pawlik
4 . Hotel Villa Sedan- Łukasz Fulara, Piotr Ciomek
5 . Restauracja Cammino- Kamil Bednarek, Kamil Skrok
6. Hotel Best Western Gorzów Wlkp- Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski
7. Zamek Dubiecko- Krzysztof Bobola, Szymon Pitera
8. Hotel Anders- Łukasz Kawaller, Błażej Szymański
9. Restauracja Kummerówka Bydgoszcz- Adam Kowalewski, Tomasz Kazimierski
10 . UNITY LINE – Łukasz Wojtkiewicz, Kamil Wójciak
11. Sheraton Sopot- Marcin Popielarz, Kacper Maziuk
12. Joseph’s Wine and Food- Michał Budnik, Arkadiusz Ziółkowski
13. Le Meriden Bristol- Michał Szcześniak, Mariusz Bryzek
14. Hotel Aquarius- Jacek Krakowiak, Przemysław Nowicki
15. Hotel Intercontinental- Paweł Kalbarczyk, Paweł Dziekoński
16. JAN Bełchatów – Piotr Krogulec i Łukasz Motylki

SKŁAD SĘDZIOWSKI :                            

 JURY KONESEROW SMAKU

LAURA  SAMOJŁOWICZ
ROBERT SOWA
GUILLAME GIRARD-REYDET
JEAN-JACQUES REGNAULT
ANDRZEJ SZUMOWSKI
TOMASZ DOWGIAŁŁO

 JURY DEGUSTACYJNE PROFESJONALNE

JOSEPH „JÓZEK” SEELETSO
RAFAŁ TARGOSZ
ANDRZEJ BAŁDYGA
TOMASZ DEKER
JERZY PASIKOWSKI

 JURY  TECHNICZNE PROFESJONALNE

PAWEŁ OSZCZYK – PRZEWODNICZĄCY JURY
ADAM CHRZĄSTOWSKI
GRZEGORZ LABUDA
MARCIN BUDYNEK
JAROSŁAW UŚCIŃSKI
JAROSŁAW WALCZYK – SEKRETARZ JURY