Już po raz trzeci poznański oddział Farutexu zorganizował kulinarną podróż w ramach inicjatywy „Jesienne Spotkanie Wielkopolskich Szefów Kuchni”, którego pomysłodawczynią jest Joanna Ochniak. Tym razem 28 szefów kuchni i przedstawicieli firm HoReCa odwiedziło Trójmiasto i Malbork.
Celem spotkania było zaproszenie szefów na kolację degustacyjną autorstwa Adama Woźniaka do restauracji Mercato w Hotelu Hilton w Gdańsku oraz na lunch w restauracji Gothic na Zamku Krzyżackim w Malborku i spotkanie z szefem kuchni Bogdanem Gałązką. Tegoroczne spotkanie było również okazją do uczczenia przez kolegów z branży zwycięstwa Tomasza Purola w Top Chef oraz urodzin Dominika Brodziaka, dla których torty przygotował mistrz cukiernictwa Tomasz Deker.
– Coroczne jesienne spotkania szefów kuchni to szansa na odkrywanie nowych miejsc, poszukiwanie kulinarnych inspiracji, edukację i wymianę doświadczeń, a przede wszystkim odwiedziny w prestiżowych lokalach w charakterze klienta – mówi Joanna Ochniak.