Jesienna zmiana smaków w Concordia Taste

Newsy

Jesienna zmiana smaków w Concordia Taste

21 października 2014

Jak co sezon w restauracji Concordia Taste wraz z pogodą za oknem zmienia się także menu. Premiera nowego, jesiennego menu szefa kuchni Tomasza Trąbskiego odbędzie się 25 października.

Jak zwykle wszystkie potrawy tworzone są z naturalnych, regionalnych składników sezonowych. Podczas premiery nowej karty menu degustacyjne będzie w dwóch wersjach mięsnej i wegetariańskiej.

Menu degustacyjne w wersji mięsnej

Przystawka:

rillette z gęsi wielkopolskiej na razowej grzance z pigwowym chutney

Zupa:

pikantna zupa bałkańska z wołowiną i warzywami

Danie główne:

polędwiczki z dzika z pure rodzynkowym i sosem z owocami leśnymi

Deser:

mus orzechowy z karmelizowanymi orzechami nerkowca, lodami orzechowymi i solą morską

Menu degustacyjne w wersji wegetariańskiej:

Przystawka:

raviolo z kozim serem, ziołami i palonym masłem

Zupa:

krem z czerwonego buraka z imbirem

Danie główne:

risotto z serem pleśniowym, dynią i parmezanem

Deser:

mus orzechowy z karmelizowanymi orzechami nerkowca, lodami orzechowymi i solą morską.

Premiera nowego, jesiennego menu Concordia Taste

25.10.2014 o godzinie 18:30 .

info@concordiadesign.pl lub tel. 61 667 44 00