Jak co sezon w restauracji Concordia Taste wraz z pogodą za oknem zmienia się także menu. Premiera nowego, jesiennego menu szefa kuchni Tomasza Trąbskiego odbędzie się 25 października.
Jak zwykle wszystkie potrawy tworzone są z naturalnych, regionalnych składników sezonowych. Podczas premiery nowej karty menu degustacyjne będzie w dwóch wersjach mięsnej i wegetariańskiej.
Menu degustacyjne w wersji mięsnej
Przystawka:
rillette z gęsi wielkopolskiej na razowej grzance z pigwowym chutney
Zupa:
pikantna zupa bałkańska z wołowiną i warzywami
Danie główne:
polędwiczki z dzika z pure rodzynkowym i sosem z owocami leśnymi
Deser:
mus orzechowy z karmelizowanymi orzechami nerkowca, lodami orzechowymi i solą morską
Menu degustacyjne w wersji wegetariańskiej:
Przystawka:
raviolo z kozim serem, ziołami i palonym masłem
Zupa:
krem z czerwonego buraka z imbirem
Danie główne:
risotto z serem pleśniowym, dynią i parmezanem
Deser:
mus orzechowy z karmelizowanymi orzechami nerkowca, lodami orzechowymi i solą morską.
Premiera nowego, jesiennego menu Concordia Taste
25.10.2014 o godzinie 18:30 .
info@concordiadesign.pl lub tel. 61 667 44 00