4 maja br. w Jaworzu odbędzie się II Międzynarodowy Konkurs Kulinarny „Jaworzański Pstrąg 2014”. Celem konkursu jest promowanie produktu regionalnego jakim jest Jaworzański pstrąg kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej; wyłonienie sztandarowego produktu kulinarnego z pstrąga z terenu Jaworza; zebranie przepisów i receptur potraw z pstrąga, które posłużą w przyszłości oraz promocja zdrowej żywności, ochrona kulinarnego dziedzictwa oraz wykazanie się znajomością w przygotowywaniu potraw z pstrąga, z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem produktów regionalnych.
Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Beskidzkie Smaki wraz z Lokalną Grupą Rybacką Bielska.
Kontakt: Wiesław Wróblewski tel. 607 79 15 20
Agnieszka Michalska tel. 505 167 647
Zgłoszenia należy przesłać do dnia 30 kwietnia br. na adres: biuro@beskidzkiesmaki.pl