8 stycznia br. z okazji XX edycji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy na Plac Konstytucji w Warszawie Marcin Suchanek – szef kuchni hotelu Hyatt, Ernest Jagodziński – szef kuchni hotelu Intercontinental i Maciej Fabisiak – szef kuchni w Restauracji 99 przyrządzać będą przysmaki z najlepszych surowców ekologicznych. Warto przypomnieć, że kucharze z hotelu Hyatt będą też przyrządzać posiłki dla polskiej reprezentacji piłkarskiej w trakcie Euro 2012.
Ponadto warsztaty wypiekowe, pokazy i degustacje ciasteczek ekologicznych w formie serduszek WOŚP. Prezentacje prowadzi Małgorzata Puzio, prezenterka programów kulinarnych TVP, aktorka, promotorka polskiej żywności ekologicznej w kraju i za granicą, nagrodzona i wyróżniona Przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju wsi w 2010r. Autorka książek „Kuchnia Polska, „Domowy wypiek chleba”.
Przez cały czas trwania Jarmarku można będzie skosztować lub zakupić bogatą paletę smacznych produktów ekologicznych – pierogi, kiełbaski, wędliny, kaszanki, sery, twarożki, soki, chleby i wiele innych specjałów polskiej kuchni. Jarmark Ekologiczny organizowany jest przez Stowarzyszenie Polska Ekologia oraz Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, które podjęło szereg działań wspierających XX edycję Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dzięki temu dochody z Jarmarku zasilą Fundację WOŚP.