Jak zdobyć tytuł „Najlepszego z najlepszych” wśród kucharzy?

Newsy

Jak zdobyć tytuł „Najlepszego z najlepszych” wśród kucharzy?

14 stycznia 2015

Należy wziąć udział w konkursach nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski 2015. KPP cieszy się dużym zainteresowaniem wśród kucharzy, ponieważ jest to najlepszy sprawdzian ich umiejętności zawodowych. Kwalifikacje uczestników co roku ocenia jury, w którym zasiadają znamienici szefowie kuchni, również z zagranicy. W dotychczasowych edycjach sędziowały m.in. takie sławy jak chociażby Gissur Gudmundsson, Armand Steinmetz, Jean-Bernard Mahut, Malin Söderström, Loïc Malfait. W 2014 roku za sędziowskim stołem zasiedli: Paraschos Anxiotis, Daniel Ayton, Harald Fraget, Miroslav Kubec, Jonas Larsson oraz Milan Sahanek.

Wszystkim zainteresowanym udziałem w Kulinarnym Pucharze Polski przypominamy, że udział w półfinale biorą zwycięzcy tzw. konkursów nominowanych.

W 2015 roku odbędą się jeszcze:

Festiwal Ryb Bałtyckich

Konkurs dla Młodych Adeptów Sztuki Kulinarnej „L’art De la cuisine Martell”

X Festiwal Kuchni Greckiej

Trendy Chef of Poland 2015

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny “Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

VII Festiwal Kuchni Zbójnickiej

XI Dorszowe Żniwa

Turniej Kucharzy Festiwalu Smaku

Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego

Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.

 

Regulamin Kulinarnego Pucharu Polski