28 października br. na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy odbyły się po raz dziewiąty Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne. W konkursie wzięło udział 16 zawodników. Każdy z nich w ciągu godziny musiał przygotować pięć dań (mięso, ryba) z zastosowaniem dowolnej metody obróbki. Wyniki ogłoszono na wieczornej Galii Diner, która odbyła się w Pałacu Ostromecko. Pierwsze miejsce zdobył Łukasz Fulara – Villa Sedan Sopot, który przygotował udziec z sarny, połączony z grasicą cielęcą , szpinak z warzywami z przegrzebką. W nagrodę zwycięzca otrzymał statuetkę ufundowaną przez Prezydenta Miasta Bydgoszczy. Drugie miejsce wywalczył Paweł Murawski – Hotel Leda SPA Kołobrzeg – sandacz w otulinie kaszy gryczanej i koprem włoskim, z fasolką szparagową z boczkiem, figą i sałatką. A trzecie miejsce przypadło Arkadiuszowi Korzeń – Hotel Hebenda w Budzyniu – stek z polędwicy wołowej, z czosnkiem i rozmarynem, marchewką, kurkami i sosem kurkowym. Zwycięzcy otrzymali atrakcyjne nagrody ufundowane przez sponsorów. Natomiast między konkursami odbyły się pokazy, degustacje i prezentacje firm sponsorskich, m.in.: Prymat, Makro, Farm Frites, Iglotex, Kikkoman-Tabasco, Bounduelle. Organizatorem imprezy jest Dariusz Gwiazda.