4-6 marca br. odbędzie się IX edycja konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej „l’Art de la cuisine Martell” 2011 w XIV-wiecznym Zamku Ryn na Mazurach. Organizatorem jest Grupa Anders przy współpracy z Fundacją Klubu Szefów Kuchni, a sponsorem tytularnym imprezy – Wyborowa SA. Patronat medialny nad imprezą objął Poradnik Restauratora.
W potyczkach kulinarnych mogą uczestniczyć dwuosobowe zespoły kucharzy, pracujących w restauracjach hotelarskich, jak i w pojedynczych lokalach. Mile widziane są drużyny z udziałem kobiet.
Poniżej podajemy listę drużyn zakwalifikowanych do konkursu.
1. Unity Line” Polonia” – Szczecin (Kamil Wójciak, Łukasz Wojtkiewicz)
2. Hotel Sheraton – Warszawa (Kamil Jabłoński, Mateusz Małecki)
3. Studio Kulinarne Roberta Sowy – Warszawa (Robert Wojnarowski, Sebastian Jakimiak)
4. Hotel „Bryza”- Jurata (Grzegorz Konkol, Robert Dąbrowski)
5. Royal Starman Bristol – Warszawa (Mariusz Banaśkiewicz, Michał Pytka)
6. Hotel HP Park – Olsztyn (Bartosz Juszko, Wojciech Trunkiewicz)
7. Artom – Bydgoszcz (Adam Kowalewski, Tomasz Kazimierski)
8. Hotel Akademia – Wrocław (Maciej Korsan, Jassin Aithaddou)
9. Belvedere-Cafe Łazienki Królewskie – Warszawa (Tomasz Szczypiński, Maciej Prot)
10. Restauracja Ancora – Kraków (Matusz Turaj, Łukasz Cichy)
11. Restauracja Plater – Warszawa (Paweł Kalbarczyk, Tomasz Kłopotowski)
12. Hotel Atrium – Warszawa (Sebastian Kornacki, Marcin Andryszczyk)
13. Hotel Kazimierz****- Kazimierz Dolny (Kamil Raczyński, Marek Flisiński)
14. Dudkiewicz – Dutkiewicz S.C.- Łódź – Restauracja „Revello” (Łukasz Czapiewski, Maciej Siąkowski)
15. “Art-Dom” Sp.j. Restauracja “Jan”- Bełchatów (Przemysław Wiloch, Piotr Krogulec)
16. Zamek „Dubiecko” – Dubiecko (Krzysztof Bobola, Maciej Undziakiewicz)