IX ?l?Art de la cuisine Martell? 2011 już dziś

Newsy

IX ?l?Art de la cuisine Martell? 2011 już dziś

10 stycznia 2011

4-6 marca br. odbędzie się IX edycja konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej „l’Art de la cuisine Martell” 2011 w XIV-wiecznym Zamku Ryn na Mazurach. Organizatorem jest Grupa Anders przy współpracy z Fundacją Klubu Szefów Kuchni, a sponsorem tytularnym imprezy – Wyborowa SA. Patronat medialny nad imprezą objął Poradnik Restauratora.
W potyczkach kulinarnych mogą uczestniczyć dwuosobowe zespoły kucharzy, pracujących w restauracjach hotelarskich, jak i w pojedynczych lokalach. Mile widziane są drużyny z udziałem kobiet.

Poniżej podajemy listę drużyn zakwalifikowanych do konkursu.

1. Unity Line” Polonia” – Szczecin (Kamil Wójciak, Łukasz Wojtkiewicz)

2. Hotel Sheraton – Warszawa (Kamil Jabłoński, Mateusz Małecki)

3. Studio Kulinarne Roberta Sowy – Warszawa (Robert Wojnarowski, Sebastian Jakimiak)

4. Hotel „Bryza”- Jurata         (Grzegorz Konkol, Robert Dąbrowski)

5. Royal Starman Bristol – Warszawa (Mariusz Banaśkiewicz, Michał Pytka)

6. Hotel HP Park – Olsztyn (Bartosz Juszko, Wojciech Trunkiewicz)

7. Artom – Bydgoszcz (Adam Kowalewski, Tomasz Kazimierski)

8. Hotel Akademia – Wrocław (Maciej Korsan, Jassin Aithaddou)

9. Belvedere-Cafe Łazienki Królewskie – Warszawa (Tomasz Szczypiński, Maciej Prot)

10. Restauracja Ancora – Kraków (Matusz Turaj, Łukasz Cichy)

11. Restauracja Plater – Warszawa (Paweł Kalbarczyk, Tomasz Kłopotowski)

12. Hotel Atrium – Warszawa  (Sebastian Kornacki, Marcin Andryszczyk)

13. Hotel Kazimierz****- Kazimierz Dolny (Kamil Raczyński, Marek Flisiński)

14. Dudkiewicz – Dutkiewicz S.C.- Łódź – Restauracja „Revello” (Łukasz Czapiewski, Maciej Siąkowski)

15. “Art-Dom” Sp.j. Restauracja “Jan”- Bełchatów (Przemysław Wiloch, Piotr Krogulec)

16. Zamek „Dubiecko” – Dubiecko (Krzysztof Bobola, Maciej Undziakiewicz)