Zapraszamy do udziału w IV Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które odbędą się 5-6 lutego 2014 r. w Gdańsku. Organizatorem wydarzenia jest firma easyFairs® Poland, lider w organizacji targów branżowych.
Warto podkreślić, iż targi FOOD-to-GO są jedyną tak dużą imprezą gastronomiczną na terenie Pomorza, w ramach której poruszany jest problem braku w restauracjach odpowiedniego menu dla osób uczulonych na gluten.
Już po raz drugi patronat nad wydarzeniem objęło Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. „Wierzymy, iż podczas targów wspólnie uda nam się stworzyć miejsce, gdzie osoby na diecie bezglutenowej nie tylko będą mogły posmakować produktów bezglutenowych, ale również uzyskają cenne porady na temat diety.” – mówi Anna Przyborowska, Specjalista ds. Organizacji Targów.
Wśród gości specjalnych nie zabraknie duetu Jola Słoma & Mirek Trymbulak – autorów książek kucharskich oraz 12 serii programu kulinarnego Atelier Smaku na antenie Kuchni +. Już dziś zapraszamy na pokaz kulinarny, który odbędzie się 5 lutego 2014 r. w hali Amber Expo (pierwszy dzień targów). Szczegóły wkrótce na: www.easyfairs.com/pl
W ubiegłym roku podczas targów FOOD-to-GO Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej opowiedziało przybyłym gościom o programie „Menu bez Glutenu”. Prezentacja wzbudziła szerokie zainteresowanie wśród uczestników wydarzenia. Tegoroczna edycja będzie kontynuacją zagadnienia, dlatego już dziś zachęcamy do rejestracji na targi. W tym roku wydarzenie wzbogacone zostanie o strefę Produktów Bezglutenowych.
Ponadto w programie targów m.in.:
- Strefa Deserowe Inspiracje
- Strefa Produktów Regionalnych
- Zdrowotne właściwości przypraw i ziół
- Prezentacja na temat skutecznej kampanii promocyjnej restauracji
- Pokazy i degustacje
Zachęcamy do rejestracji na targi FOOD-to-GO, która pozwoli na bezpłatny udział w wydarzeniu.
Szczegóły na: www.easyfairs.com/pl/ftg2014