16-17 kwietnia br.. w Zespole Szkół Licealnych i Mistrzostwa Sportowego w Karpaczu odbyła się IV edycja Młodzieżowych Mistrzostw Karkonoszy Kucharzy i Barmanów. Wzięło w niej udział 11 drużyn, z całej Polski ,których uczestnikami byli uczniowie szkół gastronomicznych. Tematem mistrzostw były potrawy z mięsa wołowego.
Dwuosobowe drużyny oceniane były przez Jury Degustacyjne oraz Jury Techniczne złożone z Szefów Kuchni zrzeszonych w Ogólnopolskim Stowarzyszeniu Szefów Kuchni i Cukierników. Pierwsze miejsce zajęli uczniowie Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu: Kacper Jakrzewski i Artur Wesoły. Drugie miejsce wywalczyli Martyna Osłowska i Michał Antczak z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu, a trzecie miejsce Mateusz Frydrych i Kamil Krypel z Zespołu Szkół Licealnych i Usługowych w Cieplicach.