Ireneusz Koniuszek o Hermesie Kulinarnym Poradnika Restauratora

Aktualności

Ireneusz Koniuszek o Hermesie Kulinarnym Poradnika Restauratora

Już sama nominacja była dla mnie niesamowitym wyróżnieniem. Nie spodziewałem się, że otrzymam Hermesa Kulinarnego. Jest to spełnienie marzeń chyba każdego szefa kuchni, aby otrzymać nagrodę, przyznawaną głosami laureatów z poprzednich lat. Motywuje mnie to do jeszcze cięższej pracy, gdyż wymagania gości z każdym rokiem rosną, a zdobyte tytuły zobowiązują – mówi Ireneusz Koniuszek, szef kuchni Refektarz na Zamku Ryn****, laureat Hermesa Kulinarnego 2023 w kategorii „Restauracja hotelowa”.

Przypominamy, iż nasza nominacja nigdy nie wiązała się z wniesieniem jakiejkolwiek opłaty. To wyróżnienie, w którym głosy oddają szefowie kuchni, laureaci Hermesa „Poradnika Restauratora” z poprzednich lat. Na tym polega prestiż nagrody.

Polecamy do przeczytania rozmowę z Ireneuszem Koniuszkiem