Tylko sześć drużyn z całej Europy weźmie udział w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów na świecie „Internationaler Leipziger Preis Köche”, które odbywają się co dwa lata podczas Międzynarodowych Targów Lipskich w Niemczech.
W 2005 r. reprezentacja Polski pod kierunkiem Jean Bos’a wraz z Pawłem Owczarkiem i Pawłem Salamonem odniosła niebywały sukces. Po raz pierwszy w historii Polski drużyna ta zakwalifikowała się do Olimpiady i zdobyła trzecie miejsce i brązowy medal.
Po kilku latach Jean Bos, z ramienia stowarzyszenia kucharzy Euro-Toques Polska wraz z nową drużyną postanowił ponownie spróbować swoich sił i stanąć do walki o medale podczas kolejnej Olimpiady w Lipsku. Czy tym razem polskiej ekipie uda się zakwalifikować i ponownie zaistnieć na tym niebywale prestiżowym konkursie? Dowiemy się już niedługo.
Listę zakwalifikowanych drużyn poznamy pod koniec lipca.
Skład reprezentacji „Team Polska Gastronomia Jean Bos”:
Trener: Jean Bos
1. Wojciech Harapkiewicz
2. Szemon Szlendak
3. Jacek Orawiec