Nestlé Professional zaprasza szefów kuchni i kucharzy do udziału w czwartej edycji konkursu kulinarnego International CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2019.
Finał odbędzie się 27 marca 2019 r. podczas Targów EuroGastro w Warszawie.
Nazwa konkursu związana jest z marką CHEF, która została stworzona, aby promować kreatywność kucharzy.
Produkty CHEF to bazy kulinarne będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie aspiracje do tworzenia wyjątkowych dań. Opracowana ponad 40 lat temu we Francji przez kucharzy marka CHEF jest bardzo mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej, czerpiąc w pełni z jej dziedzictwa.
W konkursie International CHEF Culinary Cup, edycja 2019 obowiązkowym składnikiem będzie wybrany przez uczestnika fond marki CHEF spośród: fondów w płynie, fondów w paście oraz koncentratów fondów.
Wyłonieni zwycięzcy otrzymają nagrody pieniężne w wysokości 10 000, 7 500, 5 000 złotych, statuetki, dyplomy oraz drobne upominki.