Nestlé Professional zaprasza szefów kuchni i kucharzy do udziału w kolejnej edycji konkursu kulinarnego CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2019. Finał tego konkursu odbędzie się 27 marca na Targach EuroGastro organizowanych w Warsaw Ptak Expo w Nadarzynie koło Warszawy.
Nazwa konkursu związana jest z marką CHEF, która została stworzona, aby promować kreatywność kucharzy. Produkty CHEF to bazy kulinarne będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie aspiracje do tworzenia wyjątkowych dań. Opracowana ponad 40 lat temu we Francji przez kucharzy marka CHEF jest bardzo mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej, czerpiąc w pełni z jej dziedzictwa.
W konkursie CHEF Culinary Cup, edycja 2019 obowiązkowym składnikiem jest wybrany przez uczestnika fond marki CHEF spośród: fondów w płynie, koncentratów fondów w płynie, fondów w paście oraz koncentratów fondów.
Wyłonieni zwycięzcy otrzymają nagrody pieniężne w wysokości 10 000, 7 500, 5 000 złotych, statuetki, dyplomy oraz drobne upominki.
W celu wzięcia udziału w konkursie należy wysłać zgłoszenie na adres mailowy: jerzy.pasikowski@pl.nestle.com do 25 lutego.
Wszelkie pytania dotyczącej organizacji Konkursu należy kierować mailem na adres: jerzy.pasikowski@pl.nestle.com lub pisemnie na adres: Nestlé Polska S.A.. ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa, z dopiskiem NESTLE Professional – „Konkurs CHEF CULINARY CUP”.