15 czerwca br. w Gdańsku odbyło się II spotkanie z cyklu „Integracje ziołowe”. Miejscem spotkania było ogrodnictwo Zofii Zienkiewicz. Można było przyjrzeć się z bliska plantacji świeżych ziół, kwiatów jadalnych, sałat i różnych warzyw, uprawianych ekologicznie. Na pikniku gościła plejada znanych szefów kuchni oraz właścicieli trójmiejskich restauracji. Na stole gościły produkty oferowane przez firmę pani Zofii, ale także aromatyczne mięsa i ryby z grilla, nad którym pieczę trzymali Darek Danielewicz, Damian Mazurkiewicz i Sławek Hahan. W programie spotkania nie zabrakło także wrażeń artystycznych w postaci pokazu barmańskiego, prezentacji technik próżniowego marynowania mięsa, ogniska czy wspólnego biesiadowania. Dla uczestników spotkania zostały rozlosowane nagrody. Impreza odbyła się pod patronatem Euro-Toques Polska oraz Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski.