Instytut Kulinarny Transgourmet – powrót szkoleń

Aktualności

Instytut Kulinarny Transgourmet – powrót szkoleń

24 sierpnia 2020

Warsztaty to nie tylko okazja do zdobycia praktycznej wiedzy kulinarnej, ale także solidna dawka informacji na temat prowadzenia gastronomii.

10 dwuosobowych stanowisk wyposażonych w najlepszej generacji sprzęt kuchenny, szkolenia baristyczne i barmańskie, bogaty program warsztatów kulinarnych i sommelierskich oraz największa spiżarnia w Polsce – Instytut Kulinarny wznawia szkolenia kulinarne dla swoich klientów.

– Szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet wracają po przerwie, a przestronne pomieszczenia szkoleniowe pozwalają na spotkania z zachowaniem wszelkich środków bezpieczeństwa. Cieszymy się, że znów możemy robić to, co kochamy. Zaczynamy warsztatami z kuchni polskiej, następnie na tapet bierzemy kuchnię włoską i śródziemnomorską – wszystko zależy od zapotrzebowania naszych klientów. Warsztaty są bezpłatne i poprowadzą je Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego oraz Marek Burkacki, szef kuchni instytutu. Spotkania są doskonałą okazją do poznania nowoczesnych technik kulinarnych i trendów w gastronomii. Zapisów można dokonywać bezpośrednio u doradców klienta Transgourmet lub Selgros. Gorąco zachęcam do kontaktu i odwiedzin w Instytucie Kulinarnym! – mówi Włodzimierz Owczarski, manager Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

ReStart, czyli wsparcie dla gastronomii

Oprócz wznowienia szkoleń Transgourmet i Selgros kontynuują działania mające na celu wsparcie branży gastronomicznej w Polsce. Spotkania w ramach programu ReStart odbędą się we wrześniu, październiku i listopadzie. Każde z nich składać się będzie z trzech części: teoretycznej, prowadzonej przez wykładowców Akademii oraz praktycznej, prowadzonej przez Bartosza Petera, eksperta Instytutu Kulinarnego. Ostatnia, trzecia część, zostanie po święcona tematom sommelierskim. Szkolenia będą darmowe i zostaną udostępnione online na kanale YouTube Instytutu Kulinarnego.

Informacje na temat najnowszych szkoleń i warsztatów na bieżąco pojawiają się na profilu Instytutu Kulinarnego Transgourment na Facebooku oraz Instagramie.
Harmonogram szkoleń i warsztatów w ramach programu Restart:

Wrzesień: Najbardziej efektywne sposoby zaopatrywania restauracji i hoteli. Na co zwrócić uwagę wybierając dostawcę.
Październik: Dobrze ułożone menu kluczem do sukcesu. Jak obliczyć food cost w zależności od rodzaju prowadzonej działalności.
Listopad: Od kelnera po szefa kuchni. Na co zwrócić uwagę podczas zatrudnienia pracowników i jak zadbać o ich rozwój i motywację.

oprac. red.

źródło: materiały prasowe Transgourmet